Schwarz: "Életem legnagyobb bukása"
A Hyundai csapatnak nem volt szerencséje a hétvégén, hiszen mindkét pilótája remek helyrõl, de idõ elõtt fejezte be az Adac Rally-t. Kettõjük közül Schwarz-ék jártak rosszabbul...

" Nagy reményekkel vágtam a Detschland Rally-nak, e helyett Manfred-dal a kórházban fejeztük be a versenyt, pályafutásom legnagyobb bukása után".

Pedig jól indult a verseny a Hyundai csapatnak, hiszen pilótáik sokáig ott tudtak lenni az elsõ hatban, Freddy Loix-nak egy abszolút harmadik idõt is sikerült autóznia, megelõzve a Peugeot-okat, és az Accent WRC3-ak végig tartották a lépést a Ford-dal és a Subaru-val.

"Nagyon jólesõ érzés volt látni azt a sok német szurkolót, akik végre figyelemmel kísérhették saját hazájukban a rali világ krémjét. Továbbá hihetetlen buzdításban volt részünk, amiért nagyon hálásak vagyunk, és szerettük volna egy szép eredménnyel meghálálni a lelkesedésüket."

" Tudtam, hogy a Baumholder-i szakasz a második napon sok áldozatot fog követelni. Ezen a hepehupás pályán megengedhetetlen, hogy elveszítsd a figyelmet akár csak egy pillanatra is, a legkisebb hiba is kiálláshoz vezethet."

" Azt terveztük Manfred-del, hogy reggel a szakadó esõben megpróbálunk támadni. Azonban az elsõ gyorson rögtön kaptunk két defektet, és mivel sajnos csak egy pótkerék volt nálunk az egyik defektes kereket hátra tettük. A következõn keményen kellett mennem, hogy ne veszítsünk túl sok idõt a többiekhez képest, ás az egyik jobbos kanyarban az autó lecsúszott az útról, be az erdõbe, kb. 5 km-re a 10. gyors céljától. Olyan 120-as tempóval érkeztünk a kanyarba, ami sok volt, balra leestünk az útról, be az erdõbe, ahol egyik fától a másikig csapódtunk. Ez volt életem eddigi legnagyobb bukása, és nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen erõs volt az Accent, hiszen nagyobb bajunk is lehetett volna."

" A kórházban aztán megállapították, hogy eltört a bordám, úgyhogy most azon dolgozunk, hogy mihamarabb felépülhessek.

" Remélem sok pozitív visszajelzés érkezik még a versenyrõl, annyi már most biztos hogy elégedettek lehetünk az autóval, hiszen sikerült egy-két remek idõt mennünk. Az autó sokkal gyorsabb volt, mint eddig bármikor, amióta én is a csapattal dolgozom, és ez jó elõjel a jövõre nézve."

Képek a törött autóról: