Monte-Carlo Rallye 4.nap: Loeb, Sordo, Grönholm

Január 21.
A monacói körgyorson sem változott az első három helyezett sorrendje, a Citroen így kettős győzelemmel tért vissza a Rali Világbajnokságra.


1. Sebastien Loeb

Sem Sebastien Loebnek, sem Dani Sordónak, de még Marcus Grönholmnak sem maradt igazán komoly kihívása vasárnapra, hiszen a két kilométernél alig valamivel hosszabb szakaszon elég volt átgurulniuk, pozíciójukat itt már senki sem tudta veszélyeztetni. Loeb így papírforma győzelmet aratott navigátora hazájának versenyén.


2. Dani Sordo-Marc Marti

A látottak alapján kijelenthetjük Daniel Sordo és a Citroen C4 WRC is jól érzi magát az aszfaltos talajon, ennek tanúbizonysága a Loeb mögötti második hely.


3. Marcus Grönholm

Marcus Grönholmot nem zavarta össze, hogy tavaly ő nyerte a hercegség futamát, tisztába is kellett lennie azzal, hogy számára csak akkor teremhet itt babért, ha Loeb vagy autója hibát követne el. Ezúttal ez nem következett be, és ráadásul Sordo is remekül aknázta ki autója lehetőségeit, Marcusnak így ezúttal be kellett érnie egy bronzéremmel.

És akkor most végre rátérhetünk a nap egyetlen igazán izgalmas kérdésére, ki lett a negyedik helyért folyó Hirvonen-Atkinson csata győztese? A Ford és Subaru két ifjonca a rali tizennégy gyorsaságija alatt folyamatos adok-kapokba volt egymással, szombat estére Hirvonen harcolt ki magának minimális, 8 tizedmásodperces előnyt. Atkinson tudta, ha meg akarja előzni a finnt, nagyon komolyan kell vennie a monacói pályát, hiszen egy másodpercnyi előnyt sem könnyű lefaragni kevesebb, mint 3 km. alatt. Az ausztrál azonban nem ijedt meg a kihívástól és éppen egy szekundummal autózott jobb időt Hirvonennél, ami egy újabb szakaszgyőzelemhez és a negyedik helyhez is hozzásegítette.

A további pontszerző helyeken nem történt változás, Solberg érkezett hatodikként, Gardemeister hetedik lett, Kopecky pedig egy nyolcadik hellyel kezdte az évet.

Holczeréknek sikerült elérni a kitűzött célt, a versenyt ők is a monacói célban fejezték be, a fiúk az abszolút 33. hely mellett az A/7-es géposztály ezüstérmével térhetnek haza.

Képek:
FFSA

Monte-Carlo Rallye, a 3. nap után:

1. Sebastien Loeb - Citroen C4 WRC
3:10.27,4
2. Dani Sordo - Citroen C4 WRC
+38,2
3. Marcus Grönholm - Ford Focus WRC
+1.22,8
4. Chris Atkinson - Subaru Impreza WRC
+2.28,1
5. Mikko Hirvonen - Ford Focus WRC
+2.28,3
6. Petter Solberg - Subaru Impreza WRC
+3.12,0
7. Toni Gardemeister - Mitsubishi Lancer WRC
+3.38,1
8. Jan Kopecky - Skoda Fabia WRC
+4.39,4
9. Jean-Marie Cuoq - Peugeot 307 WRC
+5.59,7
10. Manfred Stohl - Kronos Citroen Xsara WRC
+6.37,3
11. Gareth MacHale - Ford Focus WRC06
+11.10,6
12. Matthew Wilson - Ford Focus WRC06
+13.11,0
13. Frédérick Romeyer - Peugeot 307 WRC
+13.51,9
14. Henning Solberg - Ford Focus WRC06
+14.44,5
15. Eamon Boland - Ford Focus WRC
+21.11,7

Fri