Családjával tölti egyhónapos szabadságát Kimi Räikkönen

Július 29.
Kimi Räikkönen, a Forma-1 2007-es világbajnoka, néhány nappal a Magyar Nagydíj előtt látogatást tett a budapesti Andrássy úti TAG Heuer butikban. A most Ferrari színekben versenyző "Jégember" hivatalos szponzora a TAG Heuer, így akár szorosan vett munkaköri kötelességének is nevezhető a látogatás.

Most azonban sokkal többről van szó. Annál is inkább, mert Kimi közismerten nem igazán barátkozós természetű pilóta, az F-1 futamok előtt a versenyre szeret koncentrálni, nem pedig protokolláris kötelezettségeknek eleget tenni. Ez alkalommal azonban kivételt tett, tekintettel arra, hogy a világhírű pilóta és a szintén világhírű luxuscikk egymás pozícióját erősítik. Mindketten ritka bátorságuknak köszönhetik sikereiket. Kimi a pályán, a TAG Heuer pedig a válságban lavírozott kivételesen jól.

Räikkönen 2002 óta aktívan részt vesz TAG Heuer luxuskarórák és szemüvegek tervezésében. A neves svájci cég felajánlotta, hogy dolgozzon az Avantgárd Szemüveg Projektjükben. "Mivel szeretem a napszemüvegeket, érdekelt a dolog. Bevontak a programba, és újraterveztem azt a TAG Heuer Avantgárd szemüveget, amit 2007-ben viseltem” - mesélte Kimi. "A divat egyébként nem igazán foglalkoztat, az állandó értékek fontosak nekem, nem pedig a trendek.”

A 2007-es F1-es bajnoki cím megünnepléseképp érkezett az újabb felkérés a TAG Heuer-től egy különleges szemüvegsorozat és egy limitált szériás karóra tervezésére. "Kifejlesztettünk együtt egy Formula 1-es 44 mm-es órát, a számlapon az aláírásommal. Együtt döntöttük el, milyen színt, funkciót adjunk neki, és közösen véglegesítettük azt a limitált kiadást, amit 2008-ban jelentettünk meg” - mesélte a Ferrari pilóta. "Ami a szemüvegeket illeti, mindig egy különleges széria tervezése foglalkoztatott, olyan éles hatású dizájn, amit az autóversenyzés és a sebességgel kapcsolatos tapasztalataim is inspiráltak. Így született a TAG Heuer Speedway napszemüveg 2008-ban.”

A Magyar Nagydíjon szerzett második helyezése hozzájárult ahhoz, hogy a finn pilóta jó hangulatban kezdje megérdemelt, egyhónapos szabadságát. "Végre a családommal lehetek, egy hónapig csak nyaralunk, pihenünk, semmi utazás, idegeskedés.” Kimi öt éve él boldog házasságban szépségkirálynő feleségével, gyermeket azonban egyelőre még nem terveznek. "Szeretnénk kisbabát, de ennyi utazás mellett nem fér bele az életünkbe. A gyermekemet most még szinte nem is látnám, ha eldöntjük, hogy itt az ideje, akkor mindig mellette és a feleségem mellett szeretnék lenni. Egyelőre mindketten a karrierünkre koncentrálunk, sem én, sem pedig a feleségem nem gondolkodunk a visszavonuláson.”