Gardemeister meglepte a mezőnyt

Január 19.
A finn Toni Gardemeister nyerte a Rallye Monte-Carlo ma esti prológját, mellette két Skodás, Vouilloz és Kopecky állhatott fel a dobogóra, Hirvonen a debütáló Fiestával ötödik, Robert Kubica már kiesett.


Fotó: IRC

A kedd esti bemelegítés eredménye nem számít bele a verseny értékelésébe, de mégsem zajlott tét nélkül a száguldás, a kedd esti havas-jeges szakasz eredménye döntött az első tíz helyezett szerdai rajtsorrendjéről. A mai első tíz holnap fordított sorrendben vághat neki a pályáknak.

Szerdán elsőként a ma tízedikként célba érkező Stéphane Sarrazin nyitja a versenyt, őt a legjobb N csoportos pilóta, Bryan Bouffier követi Tommi Makinen Subarujával. A Peugeot csapat francia brigádja elég pocsék napot fogott ki, Ogier, Sarrazzin mögött, az abszolút 11. helyen szerénykedik. A hetedik idővel Guy Wilks ért célba, Franz Wittmann lett a hatodik. Az első hatban három finn pilótát találunk, a hatodik helyen a Skodás Juho Hanninen, az ötödiken a Szuper 2000-es Fiestával debütáló Mikko Hirvonen ért célba. "Az autóval minden rendben, kicsit csúszós volt a pálya"- mesélte Hirvonen.

 

A negyedik legjobb időt, legjobb Peugeot-sként, a címvédő Kris Meeke autózta, Kopecky harmadik, Vouilloz a második helyen ért célba. Bár azt tudtuk, hogy Toni Gardemeisternek nagyon fekszenek a Monte pályái, első helye attól meglepetés, hogy egy lesajnált privát Puntoval érte el, Hirvonennél 12 másodperccel volt gyorsabb 9 kilométeren!

Tovább sújtja a balszerencse a lengyelek F1-es kedvencét, Robert Kubica motorhiba miatt bent ragadt a szakaszon.

Brazil versenyzője is lesz az IRC-nek
Tini a Montén
Hétköznapi Monte

Lara