Idő előtt ugyan, de az abszolút 8. helyről fejezte be a versenyt Turán Frici

Október 2.
Turán Frigyes, Zsiros Gábor a Synergon Turán Motorsport kettőse nem tudta folytatni a francia világbajnoki viadalt, amelyen roppant kedvező pozícióban száguldott, amíg a pénteki utolsó gyorsasági szakaszon, bele nem csúszott egy három méter mély árokba. A csapat hatalmas reményekkel vágott neki a hétvégi futamnak, ismét VB pontszerző helyen szeretett volna célba érni, sajnos ezúttal nem sikerült.

Amint arról már beszámoltunk, a fiúk szűk erdei úton száguldottak, amely nemcsak vizes volt, de murvás felhordásoktól sem mentes. Könnyű volt megcsúszni, s még annál is könnyebb beleesni egy gödörbe, hiszen mindkét oldalon jókora árkok (néhol szakadékok) húzódtak.

Nem nagy sebességgel estek, s Frici bízott is benne, hogy a szuperrali szabálynak köszönhetően büntetéssel ugyan, de folytatni tudják a száguldást, utóbb azonban másként alakult...

Ennek egyik oka, hogy a baleset 120 kilométerre a szervizparktól történt, vagyis időbe telt, mire a trailer odaért hozzájuk, s már éjfél volt, amikor a szervizparkhoz értek. Ott aztán kiderült, hogy bár nagy baj tényleg nem volt, apró gondokból temérdek akadt. A szerelők azonnal nekiláttak a hibák kijavításához. Mivel nem fejezték be az utolsó gyorsaságit, 5 perc büntetést kaptak. Reggel azonban szembesültek vele, hogy a szervizparkból kikésés miatt, újabb 5 perc büntetés járna. Így, az összesen 10 perc plusz behozhatatlan hátrány a mezőnnyel szemben. Hosszas tanácskozás után a Boziannal egyetértésben, meghozták a legfájdalmasabb döntést: Feladják a versenyt, hogy idén még lehetőségük maradjon újabb világbajnoki pontszerzésre, amely nem csak a csapatnak, hanem az autót biztosító Boziannak is a legfontosabb célja idei szezonra.

"Sajnálom a történteket, főleg azért, mert tényleg ígéretesen indult számunkra a verseny. A nyolcadik helyen álltunk az összetettben, amikor kiestünk. S míg legutóbb Bulgáriában afféle csodabogárnak tekintettek minket, vagy talán még azt is gondolták, véletlenül jött ki a lépés, az, hogy most a teszten másodikak lettünk, a verseny első hét gyorsaságiján pedig ott voltunk a legjobbak között, bizonyította, hogy gyorsak vagyunk. Csalódott vagyok, hogy végül nem tudtuk befejezni a versenyt, de ilyen a technikai sport, ez bárkivel megtörténhet. A mostani viadal részsikerei még nagyobb motivációt és hitet adnak ahhoz, hogy folytassuk a küzdelmet" - mondta Turán Frigyes, aki a Bulgáriában szerzett világbajnoki pontjaival örökre beírta magát a magyar ralisport történetébe. De persze, a célja az, hogy még jó néhány olyan eredményt produkáljon, amelyek láttán nemcsak itthon, de külföldön is felkapják a fejüket.

Ugyanis hozzá tudna szokni ahhoz, ami a Francia-rali első napján megtörtént, vagyis hogy Kimi Räikkönennel a beállításokat és a gumiválasztásokat vitatja meg, és hogy a gyári fordosok (úgy mint Mikko Hirvonen) kedves ismerősként üdvözlik a szervizparkban.