Todt megszűntetné a visszaállást

December 27.
Legutóbbi nyilatkozatában a FIA elnöke kijelentette: legszívesebben megszüntetné a superally szabályt a Rally Világbajnokságon, amely lehetőséget biztosít a kiesett párosok számára, hogy megfelelő időbüntetés árán visszaállhassanak a versenybe.

A vitatott szabály a 2004-es Acropolis Rallyn lett bevezetve és azóta is megoszlik róla az emberek véleménye. A superally támogatói szerint, ha a kiesett versenyzők a következő nap újra versenybe tudnak szállni, úgy az mellett, hogy visszakapják az esélyt a pontszerzésre, a nézők is több autót láthatnak, továbbá a fiatal pilótáknak is több lehetőségük adódik a tapasztalatszerzésre.

Jean Todt elismerte, nem lelkesedik a szabályért: "Nem támogatom a superally szabályt. A nézők szempontjából talán hasznos, hiszen csalódottak lennének, ha hiába utaznának rengeteget, hogy láthassák kedvenceiket versenyben. Talán sikerül egy olyan rendszert kidolgoznunk, ami a párosok kiesése után lehetővé tenné a verseny folytatását teszt jelleggel. De hogy pontot szerezzen az, aki egyszer már kiesett? Ezt a felfogást nem tudom támogatni."

Todt most is kijelentette, átgondolt döntést szeretne a szabállyal kapcsolatban: "Tervbe vettük a változtatást, de mielőtt ezt megtennénk, meg kell bizonyosodnunk róla, hogy helyes döntést hozunk, mely a sport érdekét szolgálja."

A csapatok szeretnék, ha maradna a superally szabálya. Malcolm Wilson (M-Sport vezető): "Rengeteg kiadást jelent a csapatoknak körbeutazni a világot, hogy részt vehessenek a rallykon. Ha már az elején fel kell adniuk a versenyt, az összes ráköltött pénz és erőfeszítés kárba vész. A superally azonban lehetőséget biztosít számunkra, hogy tapasztalatot gyűjtsünk, az autók pedig nem tűnnek el a pályákról, ami nagyon jó dolog."

Raikkönen közel a Citroenhez
A Red Bullnál folytatja az IRC bajnok
Todt: egy garnitura gumi egy napra!

Krizsanyik Zoltán