Ogier nyerte az Akropolisz Rallyt

Június 19.
Sebastien Ogier szezonbeli harmadik győzelmével zárult az idei Akropolisz Rally, mögötte csapattársa, Sebastien Loeb és a Fordos Mikko Hirvonen ért célba. Turán Frici egyéni legjobbjával, az SWRC bajnokság harmadik helyén zárta a futamot.


Sebastien Ogier, Fotó: Szántó Frigyes

Ogier a befejező napon hétszeres világbajnok csapattársával csatázott az első helyért, kettejük párharcára jellemző, hogy az extra pontokért zajló záró gyorsaságin tizedre azonos idővel értek célba, ám eddigre Ogier-nek már 10 másodperces előnye volt Loeb-bel szemben. "Ez egy nagyon jó verseny volt nekem.” - mondta a célba a boldog Ogier. "Az elején nehéz volt megtalálni a jó ritmust, tegnap már nagyon gyorsan mentünk, nyomtuk ahogy tudtuk aminek most ez a szép győzelem az eredménye."

Loeb idén már harmadszor szorult csapattársa mögé, de ennek ellenére mégis növelni tudta előnyét a bajnoki ponttáblázat élén. ”Nagyszerű csata volt.” - mondta Loeb a célban. "Egy kicsit frusztrál, hogy nem sikerült nyerni, mert az gondolom a mi voltunk a leggyorsabbak a Rally-n. Két napot mentünk az élen, egyet pedig másodikként ami nagyon nagy hátrány volt."

Mikko Hirvonen ugyan mindent megtett a befejező napon, hogy megcsípje a Citroeneket, de talán kicsit későn ébredt, így meg kellett elégedni azzal, hogy legalább Petter Solberget letaszította a dobogóról. "Tényleg nagyon keményen nyomtam az egész ralin.” - vallotta be Hirvonen. "Igyekeztem megnyerni a Power Stage-et, megteszek mindent amire képes vagyok, de nem tudom hogy ez elég e."


Turán Frigyes, Fotó: Szántó Frigyes

Nagyszerű sikert könyvelhet el a mezőny egyetlen magyar párosa, Turán Frigyes és Zsíros Gábor. A SWRC bajnokságban érdekelt páros, idei első versenyükön már karnyújtásnira voltak a kategória dobogójától, de Jordániában a kigyulladt Fiestával nem értek célba. Most viszont sikerült, hibátlan versenyt teljesítve, a futamgyőztes IRC bajnok, Juho Hanninen és a portugál Bernardo Sousa mögött a harmadik helyen érkeztek célba. "Nehéz és kemény verseny volt, amire jó taktikánk volt, egyben tartottuk az autót." -foglalta össze gondolatait Frici. ”Ezzel az eredménnyel egy álmom vált valóra! Nekem ez egy nagyon jó rali volt!”

A Görög Rally blog és helyszíni tudósításunk támogatója: Korda Racing
Partnerünk: RallyeTours és a Rallypolo

Támogatóink:

Az Acropolis Rally végeredménye:
1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (F), Citroen DS3 WRC 4:04.44,3
2. Sebastien Loeb/Daniel Elena (F/MC), Citroen DS3 WRC +10,5
3. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (FIN), Ford Fiesta RS WRC +13,5
4. Petter Solberg/Chris Patterson (N/GB), Citroen DS3 WRC +38,8
5. Henning Solberg/Ilka Minor (N/A), Ford Fiesta RS WRC +5.24,7
6. Matthew Wilson/Scott Martin (GB), Ford Fiesta RS WRC +6.54,7
7. Kimi Raikkönen/Kaj Lindström (FIN), Citroen DS3 WRC +8.39,4
8. Juho Hanninen/Mikko Markkula (GB), Skoda Fabia S2000 +11.34,7
9. Jari-Matti Latvala/Mikkaa Anttila (FIN), Ford Fiesta RS WRC +13.08,8
10. Denis Kuipers/Frederic Miclotte (NL), Ford Fiesta RS WRC +15.10,1
...13. Turán Frigyes/Zsíros Gábor (H), Ford Fiesta S2000 +17.52,0 (SWRC 3. hely)

Fri