Mikkelsen elégedett a Mecsekkel + videó

Szeptember 14.
Annak ellenére, hogy Andreas Mikkelsen az első helyről esett ki a hétvégi Mecsek Rallyn, szinte mindennel elégedett volt. Már az első gyorsaságitól kezdve az élen állt a norvég, egészen a tizenharmadik gyorsasági szakaszig, amikor is lecsúszott az útról, és egy fa állta útját a Fabia S2000-esnek.

A Skoda Motorsport főnöke a következőket mondta el: "Nem vártunk ennyi izgalmat a magyarországi futamtól, így abszolút pozitív csalódás ért minket. Sajnálom, hogy Andreas kiesett, hiszen megérdemelte volna a dobogó legfelső fokát - így egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen Jan Kopecky-nek köszönhetően márkán belül maradtak a győzelemért járó pontok."

Jan Kopecky a következőképpen kommentálta pozícióváltását: "Kétségkívül megérdemelte volna Andreas az első helyet, hiszen hihetetlen gyors tempót diktált a két nap alatt. Valójában ő vesztette el a Mecsek Rallyt, nekünk pedig csak szerencsénk volt, hogy ezzel előrébb kerültünk a második helyről."

Végül az érintett, Andreas Mikkelsen véleményét olvashatjuk utolsóként a hétvégéről: "Közel kitűnő hétvégém volt a tizenharmadik szakaszig. A rajttól kezdve sikerült versenytársaimat magam mögött tartani addig, amíg le nem csúsztunk az útról és egy fa nem állt az utunkba - véget vetve a futam folytatásának."

 

A Proton már Sanremora készül
Neuville kapta a Mecseken a McRae trófeát
Kopecky nyerte a Mecsek Rallyt

Lara