Sordo vezet a Francia Rallyn

Szeptember 30.
Hatalmas meglepetésre a Mini spanyol versenyzője, Dani Sordo áll az élen a Francia Rally első napja után, az első három ráadásul 3 másodpercen belül van. Loeb motorhiba miatt feladta a versenyt, folytatni sem tudja, Turán Friciék el sem rajtoltak.

Sordo a nap nyolc gyorsasági szakaszából mindössze egyetlen egyet nyert meg, egyen pedig egált mentek Solberggel, viszont így is ő kezdheti az élről a szombati szakaszokat. "Nagyon boldog vagyok!” - mondta a boldog spanyol. "Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ilyen jó helyen szerepelhessünk. Hátravan még két nap a versenyből, de a mai nap nagyon jól sikerült! Elég jó érzés az élen állni a Citroen otthonában, de még csak egy napon vagyunk túl. Holnap ismét odatesszük magunkat.”

A meglepetések sorát folytatva érkezik a második helyen Petter Solberg, aki privátként a legjobb Citroen pilóta Franciaországban. Petter a hetedik gyorsaságin egy rövid időre vezette is a versenyt, de Sordo a nap végén letaszította a trónról. "Egyszerűen fantasztikus volt a mai nap és nagyon boldog vagyok, hogy harcban vagyunk.” - mondta Solberg. "Második vagyok Sordo mögött, számomra ez tökéletes hely. Az utolsó gyorsaságin nem kockáztattam a murván, okulva a Német Rallyból, ahol 5 defektet szedtem össze."

A dobogó harmadik fokára Sebastien Ogier állhatott fel, akinek hátránya mindössze 2,8 másodperc az élen álló Dani Sordohoz képest. A francia pilóta délután arról számolt be, hogy csapata óvatosságra intette, esetleges motorhibára gyanakodva. "Nem annyira jó, mint amire számítottunk.” - panaszkodott Ogier. "Különös érzésem van az autó teljesítményével kapcsolatban. Néhol hiába nyomom, nem érzem az erőt benne, ezért a csapat most mindent leellenőriz, hogy lássák mi történhetett. A csata nagyon szoros, még bármi lehetséges."

Na de hova tűnt Sebastien Loeb!? A hétszeres világbajnok már otthon pihen. Loeb a harmadik gyorsaságin motorhiba miatt a verseny feladására kényszerült, a hiba pedig olyan súlyos, hogy holnap sem tud visszaállni a versenybe.

Sajnos ennél is rosszabb hírünk van Turán Friciékről, ők már el sem tudtak rajtolni péntek reggel. Az ok: Zsíros Gabi hátproblémái miatt nem vállalhatták a gyorsasági szakaszokat. A kategóriában Friciék észt csapattársa, Ott Tanak áll az élen, mögötte Eyvind Brynildsen és Martin Prokop ért célba a második-harmadik helyen.