Hirvonen a Citroennél folytatja

November 16.
Ez már biztos, jövőre egy csapatban versenyez a világbajnokság idei első két helyezettje, Sebastien Loeb és Daniel Elena mellett Mikko Hirvonen és Jarmo Lehtinen hajtja a Citroen Racing versenyautóit. A finnek két évre írtak alá.

Ugyan Sebastien Ogier szerződése 2013 decemberéig a Citroen csapathoz kötötte, a felek közös megállapodással felbontották a kontraktus. A Citroen hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2012-ben és 2013-ban Sebastien Loeb és Daniel Elena mellett Mikko Hirvonen és Jarmo Lehtinen lesznek a csapat versenyzői.

"Sebastien Ogier és Julien Ingrassia távozása komoly érzelmeket vált ki csapatunkból.” - kommentálta a hírt Olivier Quesnel. "A Citroen Racing edzette őket, kezdve a Junior WRC-s szereplésüktől, a Citroen Junior Team-en át a Citroen Total World Rally Team-ig. Nagyon jó szezont teljesítettek, öt futamgyőzelmet szereztek, a bajnokságban a harmadik helyen végeztek és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Sebastien Loebbel közösen a Citroen megszerezze a gyártók világbajnoki címét. Most azonban örömmel üdvözöljük a csapatnál Mikko Hirvonent és Jarmo Lehtinent. Az elmúlt négy évben ők voltak a legkeményebb ellenfeleink és nagy izgalommal tekintünk a közös munka elé. Mikko egy tehetséges pilóta, és kiegyensúlyozottsága nagy segítség számunkra hogy újra eséllyel szálljunk harcba a gyártók világbajnoki címéért."

Fri