Loeb-nek Monza sem akadály + videó

November 27.
Sebastien Loeb feleségével, Severine-nel megnyerte az idei Monza Rallyt, Valentino Rossi és Rinaldo Capello mögött.


Fotó: Lorenzo Beretta

Az immár nyolcszoros világbajnok pilóta ezúttal feleségét kérte fel, hogy diktálja neki az itiner-t az idei Monza Rallyn. A házaspárnak nem ez volt az első közös fellépése, néhány éve egy S1600-os Citroennel toronymagasan nyerték kategóriájukat a Rally du Var-on.

Némi meglepetésre az első gyorsasági után Piero Longhi állt az élre, de Loeb-éknek csak ennyi kellett, hogy összerázódjanak, a pénteki második szakasz után már az élen álltak. Szombaton is többnyire a Loeb házaspár dominált, olykor-olykor Valentino Rossi törte meg szakagyőzelmi sorozatukat, mellyel a Doktor felkapaszkodott az abszolút második helyre.

 

Vasárnap már csak két szakasz szerepelt a programban, mindkettőn Seb és Severine volt a leggyorsabb, így első közös WRC-s versenyüket is győzelemmel fejezték be. Minden dicséretet megérdemel a Moto GP fenegyereke, hiszen Rossinál csak Loeb volt gyorsabb ezen a hétvégén. Olyan neveket utasított maga mögé, mint a Monza Rally csúcstartója, az ötszörös győztes Dindo Capello (Citroen DS3 WRC), vagy épp a tavalyi győztes, a MINI spanyol versenyzője, Dani Sordo. A leggyorsabb S2000-es, nem túl meglepő módon, Paolo Andreucci lett.

Fri