Al-Attiyah a Citroennél folytatja

December 15.
A nagy bejelentések napját éljük, a Ford mellett a Citroennek is volt mit ma nagydobra verni, a Dakar győztes Nasser Al-Attiyah a Citroen gyári csapatában ralizik jövőre.

Mivel Nasser 2012-ben is a Dakaron kezdi az évet, Robby Gordon Hummerével száll harcba a címvédésért, ezért a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt egészen biztosan kihagyja a katari kiválóság. A hétszeres FIA Közel-Kelet bajnok a Svéd Rallyn csatlakozik a nyolcszoros világbajnok Sebastien Loeb és Mikko Hirvonen alkotta csapathoz.

"Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem Nasser Al-Attiyah érkezését a Citroen Racing-hez.” - erősítette meg a hírt Citroen oldalról Olivier Quesnel. "Ő egy igazán sokoldalú pilóta, komoly tapasztalata és lenyűgöző eredményei önmagukért beszélnek. Örülünk, hogy a mi csapatunkat választotta World Rally Car-os debütálásához, biztosítjuk róla, hogy teljes tudásunkkal fogjuk segíteni abban, hogy a legfelsőbb szinten is bizonyíthasson.”

"Nagyon boldog vagyok, hogy végre megvalósult az álmom.” - kommentált Al-Attiyah. ”Az elmúlt hónapokban nagyon sokat dolgoztunk ezen a projekten, már alig várom, hogy közelebbről is megismerjem a csapatot és hogy kipróbálhassam a DS3 WRC-t. Egy picit korai lenne a kitűzött célokról beszélni, szeretnék előbb minél több tapasztalatra szert tenni a mérnökökkel, és a kiváló csapattársaimmal, Sebastien Loeb-bel és Mikko Hirvonennel is. Azt hiszen a legkeményebb versenyeken, mint amilyen az Akropolisz Rally, jó eredményeket érhetek el. Abszolút pozitívan értékelem, hogy a megnyílt az út a Világbajnokságon a hosszabb futamokok előtt, az a tapasztalat amire a Dakar Rallykon szert tettem nagyon hasznos lehet ezeken a ralikon, a kitartásnak ezeken a versenyeken rendkívül nagy szerep fog jutni.”

Al-Attiyah Hummerel a Dakaron + videó

Fri