Mesterhármasra hajt a Skoda

December 16.
Megújult köntösbe öltözteti a Skoda gyári csapata a Fabia S2000-et amivel mestrehármasra törnek az IRC-ben.

Annak ellenére, hogy a márka bajnok lett a sorozatban, nem pihennek a Motorsport részleg tagjai - rendületlenül dolgoznak azon, hogy 2012-ben egy hasonlóan jó teljesítményű, ám továbbfejlesztett széria álljon elsősorban a gyári versenyzők részére. A ma megjelent hírek szerint a csapatot továbbra is Juho Hanninen és Jan Kopecky fogja erősíteni. Az első megmérettetést a Janner Rallyra időzítették a csehek, így már jövő hónapra össze kell állnia az új Fabianak. Természetesen ez a verseny főként a teszt jegyében fog telni, ami irányt mutathat a csapatnak a további módosításokra.

Michal Hrabánek, a Skoda csapat főnöke a következőket mondta el: "2012-ben hasonló eredményeket szeretnénk elérni, mint az előző két szezonban. Jó lenne harmadszorra is begyűjteni a márka bajnokságot. Gyári versenyzőink közé továbbra is ketten tartoznak - Juho Hanninen és Jan Kopecky, illetve Andreas Mikkelsen-t említhetjük még meg, aki a Skoda UK színeiben szerepel majd. A jövőben tervezzük még az európa bajnokságokon való szereplést Juho Hanninennel és navigátorával, Mikko Markkulával. A hazai pályákon támogatjuk Jan Kopeckyt és újdonsült navigátorát, Pavel Dresslert."

A sajtótájékoztatón a főnök mellett az érintett versenyzők közül elsőként Juho Hanninen szólalt meg: "Az elmúlt három évben rengeteget tanultam a futamok alatt. Várom, hogy újból versenyezhessek a Skodával nemcsak IRC-ben, hanem más környezetben is. Fantasztikus a csapat, az autó - így szerintem nem kérdés, hogy van-e még feljebb a márka számára."

A finn után csapattársa, Jan Kopecky következett: "Örülök, hogy a jövőm a Skodával együtt fog telni. Célom a hazai bajnokság megnyerése, és az IRC-n a lehető legtöbb pont begyűjtése, hogy a márka zsinórban harmadszor is az első helyen ünnepelhessen a következő év végén. Sajnálom, hogy navigátorom, Petr Stary - akivel nekivágtunk a küzdelmeknek - most nem ülhet mellettem, de kívánom neki, hogy mihamarabb épüljön fel."

Fennállásának 110. évét ünneplő Skoda egy felejthetetlen évet tudhat a magáénak: 2011-ben a már említett márkabajnokság mellett a versenyzők szintén kiváló eredményeket értek el az IRC-ben (1. Andreas Mikkelsen, 2. Jan Kopecky, 3. Juho Hanninen). A finn versenyzőt még külön ki kell emelnünk, hiszen az SWRC kategóriában is kiválóan szerepelt.

Lara