Loebnek nem tetszett a maratoni Monte

Január 23.
Maximális ponttal tért haza kedvenc versenyéről Sebastien Loeb a múlt heti Monte-Carlo Rallyn, ennek ellenére volt valami, ami neki sem tetszett az idei Montéban.

"Persze, hogy öröm volt visszatérni Monte-Carlóba.” - kezdte Loeb a Monte értékelését. "Egyrészt ez az év legkülönlegesebb versenye, másrészt Franciaországban és navigátorom otthonában zajlik. Többször nyertünk már itt, és most már eggyel többször, örülök hogy újra itt lehettem.”

Loeb fantasztikusan kezdte az idei évet, hiszen a futamgyőzelem mellett az extra pontokat adó Power Stage-en is kaszált. "Jobban nem is kezdődhetne az éve.” - summázta Loeb. "Nagyszerű rajt, 28 ponttal kezdeni. Szinte alig hibáztunk egész versenyen, egy apró hibát vétettünk az elején a gumiválasztásnál, de később a csapat nagyon sokat segített megtalálni a jó választást. Jól mentünk és nagyszerű volt a hangulat.”

Egyvalami viszont kifejezetten nem tetszett neki, mégpedig az 5 napos formátum.”Nem rajongok érte, szerintem egy picit hosszú volt. Szerintem mindenkinek sok volt, az újságíróknak, a versenyzőknek és nem vagyok benne biztos, hogy a két extra nap több média megjelenést hozott volna. A privát versenyzőknek is sokkal komplikáltabb volt így, szóval ez nem tetszett.”

Loeb-nek az viszont kifejezetten tetszett, hogy három márka foglalta el a dobogót. "Jól néz ki, hogy három márka képviseltette magát a dobogón, remélhetőleg így fog folytatódni.” Ez azonban nem jelenti azt, hogy idei célja bármit is változott volna a korábbi évekhez képest. "Idén is azért vagyok itt, az a célom, hogy újabb világbajnoki címet szerezzek. Volt egy olyan lehetőség is hogy megálljak nyolcnál, hiszen már megvan a rekord, nem kellene kockáztatnom, hogy elveszítsem. De én élvezem azt amit csinálok: vezetni és harcolni. Nagyon boldog vagyok, hogy újra elrajtoltam és a motivációm továbbra is ugyanaz.

 

Fri