{

 

Loeb-nek nem tetszik, abbahagyná

Március 22.
Sebastien Loeb nem titkolja, hogy a közelmúltban elgondolkodott a visszavonuláson, amit elsősorban az egyre hosszabb futamok váltottak ki benne. A nyolcszoros világbajnok a következő szezon végéig aláírt ugyan a Citroenhez, de a szerződés lehetővé teszi számára, hogy akár 2012-ben is befejezhesse pályafutását a csapatnál.

Rally Sweden

A FIA elnöke, Jean Todt és a szövetség rali felelőse, Michel Mouton sem repdesett a hír hallatán, de ha Loeb hajthatatlan az ügyben, akkor természetesen elfogadják a döntését - nincs mit tenniük. A rali legenda legnagyobb problémája az egyre hosszabbra nyúló versenyekkel vannak, már a szezonnyitó Monte Carlo Rallyen is kifejezte nem tetszését, majd Portugália előtt ismét előkerült a probléma, hiszen az első európai murvás futam már szerdán kezdetét veszi és vasárnap délutánig tart.

Rally Sweden

"Régóta benne vagyok már a rali vérkeringésébe. Ez alapján merem elismerni azt, hogy már bizonyos dolgok, mint például a pályabejárások, unalmasak a számomra Mindemellett a sok utazás is eléggé fárasztó. Nem mondtam ki a végleges választ, de elgondolkodom komolyan azon, hogy mi lehet az, ami még motiválhat ebben a sportágban, de a hosszú versenyek semmiképpen sem ilyenek." - nyilatkozta a francia világbajnok.

"Ha valaki azt mondja, hogy ezek a hosszú versenyek mondjuk jó a médiának, akkor renden, megértem. Pilóták vagyok, ott és akkor vezetek, amikor kell. De ez számomra nem jelent nagyobb kihívást, csak több szakaszt, melyek valójában ugyanazok. Most hétfőn és kedden van a pályabejárás ami azt jelenti, hogy már vasárnap el kell utaznom. Nekem sokkal jobban tetszene, ha szerda vasárnap lenne a pályabejárás, péntek-szombat a verseny, szombat este parti és vasárnap már mehetnénk haza."

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sebastien Loeb pályafutása során összesen 154 alkalommal állt rajthoz a Rally VB-n. Érdekesség, hogy nem ő tartja a rekordot a jelenleg is aktív versenyzők között, hiszen a franciát is megelőzi Petter Solberg - 178 világbajnoki futammal. A múltbéli pilóták közül a legtöbb elrajtolást azonban Carlos Sainz könyvelte el - pontosan 196-ot.

Lara