Itt a Hyundai i20 WRC!

Szeptember 11.
Végre! Szeptember végén a párizsi autószalonon megismerhetjük  a Hyundai új raliautóját, a kompaktmodelljükre bazírozó i20 WRC-t. A koreaiak ezzel együtt bejelentik a világbajnokságra való visszatérésüket.

Már egy éve hallani pletykákat a Hyundai visszatéréséről, mi is írtunk róla már, de most már hivatalos, a koreaiak Párizsban bemutatják az i20-ra alapuló World Rally Carjukat.

Már a következő évben, azaz 2013-ban gyári csapattal indulnának. Már több mint egy éve rendelnek a beszállítóiktól alkatrészeket egy saját WRC-prototípushoz. Azóta már két tesztjárművet is lábra állítottak. A versenyközpont a cég európai központjában, Offenbachban kerül felállításra.

A Hyundai lenne a második nagy autógyár a Volkswagen mellett, akik újonnan beszállnak a rali vb-re és a Citroen illetve a Ford melletti üres sorok feltöltésére vállalkoznak. Mellettük a Toyotánál is zöldnek látszik a lámpa, a Yaris S2000-re alapuló WRC tervezése is szépen halad előre, bevetése 2014-ben várható, és a cég visszatérését még jobban meggyorsítaná, ha a jövőben valamilyen formában bekerülne a hibrid technológia az autókba.

Kígyó