Bemutatkozott az i20 WRC + videó

Szeptember 27.
És immár teljesen hivatalos! Visszatér a Hyundai a rali vb-re! A párizsi autószalonon ismertette a koreai autógyártó a programtervezetét, miszerint 2013-ban teszt jellegű bevetések után 2014-ben teljes szezont teljesítenek.

A VW után újabb nehézsúlyú versenyző lép a rali világbajnokság kötelei közé. Párizsban bemutatták az autót, aminek az érkezése eddig is nyílt titok volt, és amivel 2013-tól vennének részt a küzdelmekben, majd 2014-ben, mikor a többi csapat is új autót homologizálhat, ők is teljes szezont teljesítenek.

"A Rali Világbajnokság a világ egyik legdrámaibb sport szériája” mondta Mark Hall, a Hyundai európai főigazgatója. "Látványos, tele feszültséggel, és dinamikával - a tökéletes környezet a Hyundai számára."

Az i20 fejlesztése Európában fog történni, és ez lesz az első WRC amit nem ad ki a márka kezei közül, ellentétben a korábbi MSD-s próbálkozással.

"A Rali Világbajnokság kínálja a legnagyobb technológiai kihívást egy gyártónak és a részvételünk fogja megmutatni a Hyundai technikai tudását és megbízhatóságát." - folytatta Hall

A további részleteket, például hogy melyik versenyeken indulnak jövőre, későbbre ígérték. Kíváncsian várjuk.

 

Hyundai WRC projekt
Itt a Hyundai i20 WRC!

Kígyó