l1
l2


{

 

 

Az Opel visszatér a versenypályákra

November 21.
Az Opel révén újabb világmárka száll be a rallysport vérkeringésébe, az Adam R2-vel nemzetközi pénzdíjas kupasorozatokat szeretnének rendezni, de emellett a zártpályás versenyzést sem hanyagolják el, ide egy Astra OPC-vel próbálnak betörni.

Új modellel és tervekkel tér vissza az Opel a rali vérkeringésébe. A 70-es, 80-as években sikereket begyűjtött márka most az egyik legújabb autóját, az Adamot szeretné versenyeztetni. Maga a versenyautó már nemcsak álom, ugyanis a műhelyben egy ideje már szépen dolgoznak a mérnökök és szerelők a pontosításokon, hogy 2013-ban a Fiesta legnagyobb ellenfele lehessen az R2-es kategóriában.

A forma változik, de a színek a Walter Röhrl uralta hőskorra emlékeztetnek majd minket - a fehér, a fekete, a sárga és a szürke már-már a márka védjegyévé váltak, így ezen semmiképpen nem szerettek volna változtatni a designerek.

Igazán ízléses megjelenést kölcsönöznek még az autónak a csillogó fehér felnik és a Sparco márka sport ülései. A leendő versenyzők számára a kényelem sem okozhat csalódást - a kormányfűtés főleg a téli futamokon jön majd kapóra.

Hazájában főként a fiataloknak fog nagy segítséget nyújtani - a pénzdíjas ADAC Opel Rally Cup előszeretettel fogja szorgalmazni az Adamot. A győztes számára pedig egy álom valósulhat meg, ugyanis aki a 27 év alatti kategóriát megnyeri, azt az Opel tovább segíti majd 2014-ben.

A csapat biztosítani fogja az újoncnak a raliban való feljebb kerülést és még több tapasztalatszerzésre ad lehetőséget.

"Nemcsak az új autó, a ralis tervek is nagyon izgalmas éveket eredményezhetnek a számunkra. Évtizedekkel ezelőtt sikeres márka volt az Opel, és most szeretnénk hasonló szintre hozni" - mondta el Dr. Thomas Sedran, az Opel egyik vezetője.

 

Lara