l1
l2


 

Népes mezőny a Svéd Rallyra

Január 13.
Több mint 100 páros adta le nevezését a világbajnokság második, svéd futamára, Craig Breen első alkalommal kapja meg a gyári Citroen DS3 WRC-t, Emil Bergkvist az Opel után egy R5-ös Citroennel száguldhat.

A havas megmérettetésen a már ismert versenyzők mellett a helyi kiválóságok és a historic résztvevői is bizonyíthatnak, illetve ez utóbbi kategóriát színesíti az az Annie Seel, aki egyedüli hölgy sofőrként próbál szerencsét északon.

A jelenlegi 14 WRC közül elsőként a Hyundai jelentkezett be a svéd megmérettetésre – az alzenauiak három versenyzőjükkel szeretnének maradandót alkotni. Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon szelheti a kanyarokat az i20-as WRC-vel. Természetesen rögtön utánuk a világbajnok márka következett. A Volkswagen Motorsport Sebastien Ogier-re, Jari-Matti Latvala-ra és Andrea  Mikkelsen-re számíthat.

A csonka szezont tervező Citroen szintén három versenyzővel kalkulál - Kris Meeke mellett ezúttal Craig Breen és Khalid Al Qassimi autózhat egyet a DS3 WRC-vel.

Következő jelentős márkaként a Fordot lehet megemlíteni - az R5-ös Fiesták mellett négy WRC is akad Mads Östberg, Eric Camilli, Ott Tanak és Lorenzo Bertelli jóvoltából. Az első két versenyző az, aki az M-Sport színeiben bizonyíthat, míg Ott Tanak a Dmack overálját húzza magára, Henning Solberg pedig az Adapta Fiesta WRC-jét állítja hadrendbe. A brit banda R5-ösei sem maradnak távol - Malcolm Wilson Elfyn Evans-t és Eyvind Brynildsen-t jelölte ki a feladatra. A srácoknak nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Skoda is a győzelemre fog törekedni a Fabia R5-össel Pontus Tidemanddal és Esapekka Lappival. Ha már R5 és WRC2, szeretnénk felhívni a figyelmet arra az Emil Bergkvist-re, aki eddig a Rally EB-n egy R2-es Opellel autózott űridőket, ezúttal otthon egy R5-ös Citroennel mutathatja meg gyorsaságát.

A nagy csapatokon kívül egy rég nem látott WRC is felbukkant a svéd rali nevezés listáján – az ukrán Valerij Gorban Minivel WRC-vel áll rajthoz a havas VB futamon.

WRC előzetes nevezési lista http://www.rallysweden.com/tavlingen/entries-wrc/
Historic nevezési lista http://www.rallysweden.com/tavlingen/entries-historic/

Lara