l1
l2


 

Bárki részt vehet a Rally VB-n!

Január 14.
Külön világbajnoksággal kedveskedik a játék szeretőknek a Rally VB promótere. Az eSports bajnokság a Monte Carlo ralival egy időben veszi kezdetét,míg az utolsó forduló időpontja is megegyezik a valós szezonzáróval. Játékra fel, január 21.-én start!


Nagyításért klikk a képre!

A játékkonzolok január közepén teljesen hasonló körülményeket biztosítanak a résztvevőknek – Monte-Carlo havas, jeges pályáin melegíthetnek be első körben az online felületen. Maga az eSport bajnokság egyébként a nemrég megjelent WRC 5-ös játék keretein belül lesz lebonyolítva.

Az eSports szezon több részre oszlik meg januártól októberig – külön vannak a PlayStation, az XboxOne és a számítógépes játékosok. A selejtezők mellett a középdöntőkön át a legjobb három „versenyző” mérheti össze tudását az utolsó versenynapon a döntőben. Gyakorolni akár már most is lehet, hiszen a Monte-Carlo rali versenykiírásába bekerülő Salle en Beaumont – Corps gyorsasági már decembertől letölthető a WRC5-höz.

A bajnokság csütörtöktől vasárnapig köti majd le a résztvevőket – a játékosoknak minden nap lehetőségük van arra, hogy kiválaszthassák a legjobb idejüket, mellyel a következő szintre szeretnének lépni.

"Decemberben napvilágot látott egy ötlet, hogy eSport bajnokságot indítunk. Az érintettek örömmel fogadták a tervet, így nem kérdés, hogy idén elindítjuk-e a világbajnokságot online." - mondta el Oliver Ciesla, a Rally VB komisszárja. "Nagy izgalmakat fognak hozni az online kilométerek, hiszen a valósághoz hasonlóan itt is tizedmásodpercek dönthetnek akár a világbajnoki címről is."

A WRC 5-ös játékszoftver egyébként 78 különböző gyorsasági szakaszt tartalmaz a 2015-ös évből. Olyan klasszikus helyen lehet gyűjteni a kilométereket, mint az argentin El Condor vagy éppen a finn Ouninpohja. A játékosok 20 versenyző bőrébe bújhatnak bele – lehetünk Sébastien Ogier, Kris Meeke, Thierry Neuville vagy éppen Robert Kubica.

Lara