l1
l2


 

A Monte lehet Kubica utolsó VB futama

Január 15.
Komoly esély van rá, hogy a jövő heti Monte Carlo Rally lesz Robert Kubica utolsó fellépése a Rally VB-n, a lengyel fiú saját erőből még nekivág a szezonnyitónak, de többre idén nem futja erejéből.

Kubica az Autosport-nak elárulta, hogy az év hátralévő részére nincsen programja, és borulátó a folytatást illetően, ezért valószínűleg visszatér a pályaversenyek világába. „Most úgy tűnik, hogy a Monte után abbahagyom. Még tárgyalunk támogatókkal és másokkal is, de ez az egyetlen Rally VB futam ami szerepel a terveim között.”

Kubica a Montén saját Fiesta WRC-jével vesz részt, melyet az olasz BRC csapat készít fel a versenyre, a múlt héten a francia Alpokban pedig megejtette a futam előtti tesztet is, melyet le kellett rövidíteni, miután leesett az útról és a javításhoz szükséges alkatrészek nem álltak a csapat rendelkezésére, így a mai nap tér vissza hogy befejezze a felkészülést.

"Ha mégis a raliban folytatjuk, akkor egészen másképp kell dolgoznunk, mint tavaly, mert az őrültség volt." - folytatta Kubica. "Egy teljes szezon hatalmas elkötelezettséget jelent, ezért én azt támogatnám, hogy ne az összes versenyen induljunk, de ahol rajthoz állunk, arra készüljünk fel rendesen. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy egészen mást fogunk csinálni, van is már pár ajénlatunk a szezon második felére. Ez azt jelentené, hogy visszaülök egy pályaautóba. Ha pedig így lesz, akkor minden időmet erre fogom fordítani, hosszútávról lenne szó. De egyelőre ezekkel a dolgokkal még nem igazán foglalkozok, most egyedül a Monte Carlo Rallye köti le a gondolataimat, szeretnék meggyőződni arról, hogy teljes mértékben felkészültem rá."

A Monte egyébként viszonylag fekszik Kubicának, két éve megnyerte az első két gyorsaságit és tavaly is volt szakaszgyőzelme, jövő héten azonban egy problémamentes versenyt szeretne futni.

 

"A Monte Carlo Rallye egy igazán kiszámíthatatlan verseny és biztos, hogy az időjárás most is fontos szerepet fog játszani a versenyen. Mi Pirellikkel megyünk, így van esélyünk, hogy bizonyos körülmények között egy kis előnyre tegyünk szert. Meglátjuk mi lesz, itt bármi megtörténhet, de számomra az a cél, hogy teljesítsem a ralit egyetlen hiba nélkül.”

Fri