l1
l2


 

Kris Meeke nem kap több versenyt a Citroentől

Január 28.
Változtatott versenyzői felállításán a Citroen, a korábbi hírek szerint Kris Meeke minden tervezett futamon ott lett volna a csapattal, míg társai mellette kaphattak volna felváltva lehetőséget. A csapatfőnök azonban másképp gondolja - Meeke, Lefebvre és Breen ugyanannyi lehetőséget kap a csonka évadban.

Az év eleji terv még az volt, hogy Meeke a pár futamos szezon minden egyes rajthoz állásánál ott lesz, de Yves Matton most úgy határozott, hogy minden versenyzője egyenlő esélyekkel mutassa meg a benne rejlő lehetőséget, így Stephane Lefebvre és Craig Breen is több futamra számíthat.

"A terv most az, hogy mindhárom versenyző egyenlő arányban tudjon versenyezni a Világbajnokságon." - nyilatkozta Matton. "Kris nem lesz ott minden egyes ralin amelyre elutazunk. Úgy gondolom, meg kell tartani a rugalmasságot, és még azt sem szeretném elmondani, hogy kit mikor szeretnék versenyautóba ültetni."

Matton még hozzátette, hogy a 2016-os szezon egy-két fejezete még tervezés alatt áll, és egészen pontosan nem tudja megmondani, hány rajthoz állással lehet számolni. "Körülbelül 8-10 rajthoz állással kalkulálunk, de minden attól függ, hogy állunk a 2017-es fejlesztésekkel."

Az idei év szezonnyitóján, a Monte Carlo ralin Kris Meeke és Stéphane Lefebvre kapta meg a DS3-ast, de Craig Breen is részese lehetett a pályabejárásnak. "Fantasztikus érzés egy ilyen csapatnak a része lenni. A pályabejárás után újoncként betekinthettem a csapatmunkába is, hogy pontosan mi történik a Citroen szervizparkjában. Monte Carlo teljesen más, hiszen minden métere változatos, de a következő, svéd futam is bőven fog meglepetéseket tartogatni - szerintem." - mondta el az ír fiú, aki február elején először viszi táncba a DS3 WRC-t, de egy Fiesta WRC-vel már többször is szerencsét próbált a Svéd Ralin.

Lara