l1
l2


 

Loebék Peugeot-val támadnak a WRC2-ben

Február 2.
A Sebastien Loeb Racing tavaly decemberében mutatta be első Rally VB-s versenyzőjét Terry Folb személyében, most azonban már biztos, hogy 2016-ban két párossal is részese lesz a Világbajnokságnak - Folb mellé Quentin Giordano csatlakozik a WRC2-es versenyzőkhöz egy Peugeot 208 T16-ossal.

Ahogy véget ért a Dakar Rally, a névadó, Sebastien Loeb gyorsan belefolyt csapatának szervezésébe – a francia banda nem tétlenkedett, rögtön meg is tervezték a szezont. A Sebastien Loeb Racing versenycsapat nem új keletű, már egyébként 2012 óta létezik, de eddig jobbára a pályaversenyek világában vitézkedett, idén azonban már a Rally VB is bekerült a programjába.

A Junior Világbajnokságon szereplő Terry Folb szezonja a DS3 R3-assal Portugáliában (május 19-22.) veszi kezdetét, míg Giordano WRC2-es programja Szardínián indul el (június 9-12.). Nagy valószínűséggel ezen futamokon kívül Lengyelországban, Finnországban, Németországban, Korzikán és a brit futamon lesz látható az SLR T16-os Peugeot 208-asa. A VB-s szereplés mellett Giordano a franciáknál legalább öt nemzeti eseményen is ott szeretne lenni e csapat támogatásával.

"Quentin bizonyított a francia bajnokságban, így könnyen dűlőre jutottunk. Adott volt a lehetőség, hogy egy több programos szezont hozzunk össze, így örülök neki, hogy mindkét kategóriába sikerült versenyzőket találnunk." - mondta Loeb. "Terry és Quentin is elég tapasztalt ahhoz, hogy az adott csoportban megállják a helyüket. A Peugeot 208 T16 egy igazán versenyképes autó, így nem aggódom a műszaki gondokért. Bízom benne, hogy nemzetközileg nagyobb elismerésre tudunk szert tenni, és hazai szinten is meg tudunk felelni az elvárásoknak."

Quentin Giordano egybként 2007-től űzi aktívan a rallysportot. Pályafutását egy 206-os Coupe-val kezdte meg. 2012-ben a Citroen Racing Trophy-hoz csatlakozott, és 2013-ban e kategóriában a negyedikként végzett. 2014-ben már belekóstolt a juniorok mezőnyébe, míg tavaly egy négykerekes autóval is sikeresen megtette kilométereit. A WRC2-esek között 2015-ben a németeknél a dobogón ünnepelhetett, az idei Montén egy DS3 R5-tel állt rajthoz a célba pedig a WRC2-es kategória negyedik helyén érkezett. A Sebastien Loeb színeiben egyébként hazai pályán április első hétvégéjén, a Rallye Epernay-n fog debütálni

Lara