l1
l2


 

Nem csak a Yaris WRC, a Toyota versenyzői is Finnországban készülnek

Február 10.
Ünnepélyes keretek között ismertette idei programját a Rally VB-re tartó Toyota Gazoo Racing, a bemutatón ott volt a 2017-es szabályok szerint jelenleg is épülő Yaris WRC és a csapat pártfogolt pilótái.

A Toyota Gazoo Racing a rallysport mellett számos más szakágban (Nascar, Endurance, Dakar) is sikerekre tör, a Japánban, Toyota City-ben megtartott sajtótájékoztatóján bemutatásra került a csapat új emblémája, és egységesített színvilága, valamennyi szakág képviselője, de a legnagyobb érdeklődést természetesen a jövőre bemutatkozó Rally VB-s programot övezte.

Ezzel kapcsolatban mégsem lettünk sokkal okosabbak, a hivatalos állásfoglalás továbbra is arról szól, hogy a Tommi Makinen felügyelete alatt épülő csapat Finnországban elkezdte a 2017-es szabályok szerint autó fejlesztését, melybe az 1,6 literes turbós erőforrást a TMG kölni bázisa fejleszti, az új autó tesztelése a tervek szerint idén márciusban kezdődhet el. Azonban abba már most is engedett egy kis bepillantást Makinen és csapata, hogy milyennek képzeljük a hivatalosan a 2016-os Monte Carlo Rallyn bemutatkozó Yaris WRC-t, hiszen a csapat színeibe öltöztetve bemutatták holt tartanak széles Yaris WRC-vel.

A Rally VB-s projekt mellett a Japán Rally Bajnokságban is képviselteti magát a csapat, a helyi szabályok szerint épített Toyota Vitz-zel (a Yaris japán változata) pontos nevén a TGR Vitz GRMN Turbo-val és folytatják a Toyota Young Drivers Program és a Toyota GAZOO Racing Rally Challenge Programjukat is.

Eközben a Toyota GAZOO Racing Rally Challenge Program 2015-ös kiválasztottjai is folytatják a számukra kijelölt munkát. Takamoto Katsuta and Hiroki Arai a csapatvezető Tommi Makinen szárnyai alatt egy-egy Sumbaru Imprezával részt vesznek a Finn Rally Bajnokság futamain. A két srác felemás eredménnyel zárta az idei bemutatkozást, a szezonnyitó Arctic Rallyn Arai a szenzációs abszolút 3. és kategóriája második helyével hívta fel magára a figyelmet, míg Katsuta a 3. gyorson elszenvedett baleset miatt korai búcsúra kényszerült.

Fri