l1
l2


 

Paddon: Ogier nem verhetetlen!

Február 16.
Paddon szerint Ogier sem verhetetlen és a portugál versenytől kezdve a győzelem a célja a versenyeken.

Paddon volt az egyetlen, aki igazi izgalommal szolgált a svéd versenyen, szombaton a győzelem került neki belátható távolságon belül, amikor kihasználva a kései rajtpozícióját több mint 20 másodpercet adott egy szakaszon Ogiernek. Vasárnap pedig azzal okozott izgalmat az új-zélandi srác, hogy a Power Stage-en eltalált egy karót. Saját bevallása szerint "nem csak érintettem, lemészároltam", amitől a csapatfőnöknek Michel Nandannak valószínűleg átmeneti szív és légzésügyi problémai jelentkeztek mikor meglátta a Hyundaiból előtörő gőzt. A biztos második hely hirtelen veszélyben forgott, ugyanis a hűtőradiátor kilyukadt. Paddon viszont nyugodt maradt, megoldotta a problémát és problémamentesen bevitte a szervizbe majd a célba autóját. Nandan megveregette Paddon vállát, de azért hozzátette viccesen: "A hűtőt azért természetesen te fizeted."

"Az eredmény, jobb, mint amit vártam. Viszont a teljesítményemmel nem vagyok elégedett. Az autóm beállításai nem voltak megfelelőek, sokszor túl korán fékeztem, és így tovább. Muszáj észrevenni, hogy előnyös volt a rajthelyem, de egyre jobb is lettem." - örömködött megfelelő önkritikával a kivi fiú a versenyt követő hivatalos sajtótájékoztatón.

A verseny előtti viták és kérdőjelek sem hozták ki a nyugalmából, ö volt az egyik leghatározottabb ellenzője Sebastien Ogier péntek reggeli bojkottra való felhívásának. "A körülményeket nem találtam túl rossznak a versenyzéshez sem itt, sem tavaly Ausztráliában. Számomra az eső, a por, a sötétség a köd vagy a jégfoltok mind-mind a rallysport részei. Feszültséget és adrenalint szabadítanak fel ezek. Úgy gondolom, hogy a sebességet a körülményeknek megfelelően kell választani, nem lehet mindig a határon autózni. Talán megváltozott egyik-másik pilótának ezzel kapcsolatban a mentalitása? Úgy látszik, náluk csak a padlógáz számít." - mondja Paddon.

Tetszik neki az ötlet, hogy jobban hallgassanak a pilótákra, de a hisztik és a bojkottok helyett az értelmes beszéd híve a Hyundai pilótája: „A VB-s pilótáknak szüksége van valamilyen formában képviseletre, hogy az képviselhesse a véleményünket. Akkor a közös véleményünkkel szólalhatunk fel. De a verseny előtt, és nem 10 perccel a rajt előtt. Arra már senki nem tud reagálni. Az nem való oda, és csak bosszantja az embereket. Én a világos álláspontok mellett teszem le a voksomat, nem pedig a zsarolás mellett.” folytatta Paddon

"A hétvégén sikerült önbizalomból feltankolnom magamat és már nagyon várom a következő murvás versenyeket, különösen a gyors európaiakat. Legkésőbb onnantól kezdve szeretnék a győzelemért küzdeni, ugyanis biztos vagyok benne: Ogier nem verhetetlen"

VAdam