l1
l2


 

13 WRC és 10 R5-ös Mexikóban

Február 17.
Tizenhárom WRC és tíz R5-ös jelezte részvételi szándékát a Mexikó ralira, három autót indít a VW és a Hyundai, az M-Sport két gyári autóval érkezik, de Wilsonékon kívül tovább négy Fiesta gyarapítja a mezőnyt, a Citroen kihagyja a szezon első murvás állomását.

Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen ezúttal is bőven szerezhet pontokat a világbajnoki csapatnak. A Volkswagen-es banda egész jó reményekkel vág majd neki a dél-amerikai küzdelmeknek, hiszen Sebastien Ogier 2015-ben több mint egy perces előnnyel zárt az élen az akkor még Citroen színeiben szereplő Mads Ostberg-et. Harmadik helyen pedig a norvég fenegyerek, Andreas Mikkelsen végzett az elmúlt szezonban. Latvalának már nem volt ilyen szerencséje, hiszen egy törött kerék miatt összetettben csak a tizenötödik helyen végzett.

A Hyundai alakulata természetesen nem fogja könnyen adni a murvás pontokat, hiszen Thierry Neuville, Dani Sordo mellett az a Hayden Paddon is ott lesz egy i20-assal a rajtvonalnál. Tavaly egyébként egész jól kezdték az alzenauiak a versenyt, hiszen Thierry Neuville nemcsak az élen állt, de a második helyre is esélyes volt egészen addig, amíg balesetet nem szenvedett.

Malcolm Wilson az M-Sport színeiben Mads Ostberg mellett természetesen a svéd ralin bukfencező Eric Camilli-t sem hagyja ki a sorból. Rajtuk kívül szintén Fiesta WRC-vel száll harcba a Dmack színeiben Ott Tanak. Privátként Martin Prokop, Lorenzo Bertelli és Benito Guerra tette le voksát a kék ovál mellett.

A tizenharmadik WRC-vel egy ukrán páros, Valerij Gorban és Volodimir Korsia áll rajthoz egy MINI Countryman WRC-vel.

A Mexikó rali nevezési listája (PDF)

Lara