l1
l2


 

Népes magyar táborral kell szembenéznie Mads Östbergnek az EB-n

Február 25.
Több mint félszáz páros jelezte sésztvételi szándékát az a Rally EB spanyol állomására, Östberg, Lukjanuk és a címvédő Kajto mellett szép számban akadnak majd magyarok is– Botka, ifjabb Érdi, Puskádi, Ranga Péter, Várkonyi Szabolcs és Bessenyey is megméretteti magát a Kanári-Szigeteken.

A 2016-os kontinensviadal nem éppen a tervek szerint kezdődött, hiszen az első, lett futamot a szervezők törölték a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt. A szezonnyitó szerepét így a soron következő, márciusi spanyol futam vette át. A Rally Islas Canarias-on nem kevesebb, mint 18 R5-ös veszi majd birtokba a versenykiírásban szereplő gyorsaságikat..

Az évindítóról nem hiányozhat a címvédő, Kajetan Kajetanowicz, aki egy Fiesta R5-össel szeretne címet védeni. Hasonló típussal vág neki a küzdelmeknek, Alexej Lukjanuk és a világbajnokságról ismert Mads Ostberg is. Az M-Sport jelenlegi büszkesége az idei évben megszerzett navigátorával, Ola Floene-vel érkezik a szigetre.

A csehektől Antonín Tlusták egy Fabia R5-öst hoz, míg Robert Consani a Citroent egy Peugeot 208 T16-osra cserélte le.

Magyarjaink most bőven túltesznek magukon nevezőszámok tekintetében, hiszen hat páros vette a bátorságot a szigeti eseményre. Botka Dávid a Citroen DS3 R5-össel, ifjabb Érdi Tibor egy Evo X-essel, Puskádi János egy Fabia R5-össel, Ranga Péter egy Evo IX-essel, Várkonyi Szabolcs egy Peugeot 208 VTI-vel, míg Bessenyey efy Renault Clio R3T-vel bizonyíthat kategóriájában.

A Rally Islas Canarias nevezési listája (PDF)

Lara