l1
l2


 

Loeb teljes szezont megy a Rallycross VB-n

Február 29.
Tovább borzolja a kedélyeket Sebastien Loeb. A kilencszeres rali világbajnok, a WTCC és Dakar rali résztvevője az idei szezonban a rallycross VB-n tör babérokra. A francia versenyző a Peugeot Hansen színeiben érkezi a sorozatba, mely április 15-én kezdődik majd Portugáliában és Argentínában fejeződik be november 27-én.

A csapat két autót indít a cross sorozatban - Loeb csapattársa Timmy Hansen lesz. Az autó egy 550 lóerős 208 WRX supercar, természetesen a Peugeot márkán belül. "Nagyon izgatott vagyok, hogy teljes szezont futhatok majd a Rallycross Világbajnokságon.” – mondta Loeb. "Az elmúlt években sok mindenbe belekóstolhattam, de most úgy érzem, ez az év újabb izgalmakat és meglepetéseket tartogathat a számomra. Maga az autó és a csapat is új lesz, de sohasem késő tanulni."

Loeb ugyan újonc lesz, de csapattársa Hansen már elhódította a rallycross arany medálját a 2012-es kaliforniai X-Games-en.

"Az elmúlt szezonban bizonyítottuk erőnket a sorozatban Timmy Hansen és Davy Jeanney jóvoltából." - nyilatkozta a csapatfőnök, Kenneth Hansen. "Azáltal pedig, hogy Sebastien hozzánk csatlakozik, még erősebbek lehetünk. Úgy gondolom, hogy a ralicross az az egyik legnehezebb technikai sport, és ha itt bizonyít valaki, akkor az komoly tiszteletet érdemel."

"Egész életemben felnéztem Sebastien Loeb-re." - kezdte gondolatait Timmy Hansen. "Egyszer sikerült találkoznom vele, és autogrammot is kértem tőle, így most olyan érzés vele dolgozni, mintha egy álom vált volna valóra. Csapattársakként úgy érzem, egymás segítségére lehetünk, hiszen az ő tapasztalata sem az utolsó szempont, és rallycross témában még akár én is adhatok neki egy-két hasznos tanácsot."

A nagy rajt előtt a csapat megpróbál minél jobban összeforrni. Az első kilométereket Loeb egy befagyott tavon tette meg Svédországban, melyről külön videót is készítettek a srácok:

 

A sorozatban egyébként négy darab 208 WRX lesz, ugyanis a fő csapat, Hansen-ék két fő autója mellett két junior is csatlakozik a mezőnyhöz, Davy Jeanney és Kevin Hansen. "Davy folytatja az eddig kitaposott utat, viszont Kevin a sorozat legfiatalabb versenyzőjének a szerepét is átveszi majd az idei évtől. Kíváncsian várom, milyen sebességet tud felmutatni Kevin, de úgy gondolom, ez a részvétel minden téren hasznos lesz a számára, és természetesen a Peugeot Hansen Akadémia számára is." - mondta el Kenneth.

Lara