l1
l2


 

Al Rajhi érkezik, Hirvonen marad a MINI-nél

Március 22.
Izgatottan várja az X-Raid csapata a tereprali világkupa következő állomását. A sorozat egyik legkedveltebb futama, az Abu Dhabi Desert Challenge másfél hét múlva veszi kezdetét, ahol a banda Mikko Hirvonen/Michel Périn és Yazeed Al-Rajhi /Timo Gottschalk  mellett még öt Mini-s párosra számíthat.

Az április elsején kezdődő Abu Dhabi Desert Challenge a résztvevők számára az egyik legkedveltebb futam, ugyanis a homokos részek mellett a dűnék is nagy hangsúlyt kapnak a kilométerek során. E körülményeknek örül elsősorban az a Mikko Hirvonen is, aki a Dakaron az élmezőnyben is sikeresen tudott mozgolódni. A finn számára újabb hasznos homokos tapasztalatokat jelent ez a futam, míg csapattársa, Al-Rajhi mindent el fog követni azért, hogy nyerhessen Abu-Dhabiban. A szaúdi srác köztudottan gyors, és ezúttal sem szeretne csalódást okozni csapatának, rajongóinak.

Az X-Raid tehát két élmezőnybeli versenyzőjében bízik, azonban több nevező is a Mini All4Racing mellett tette le a voksát. E márka színeiben fog például debütálni Khalid Al Qassimi, akin kívül Kuba Przygonski és Tom Colsoul hozhat hasznos pontokat a márkának. Przygonski 2015-ben váltott kétkerekűről a négykerekesek kategóriájára, és az idei év eleji Dakaron már a top15-ben sikerült végeznie. E három nevezőn kívül egyébként még a Stephan Schott / Holm Schmidt duó mozgolódhat egy Mini-vel Abu-Dhabiban.

Mindezek mellett pedig ne felejtkezzünk meg az X-Raid buggy projektjéről - a legújabb prototípussal Jutta Kleinschmidt Tina Thörner-rel a jobbján próbálhatják ki a legújabb buggy-t. Náluk természetesen most nem az eredmény hajszolásán lesz a hangsúly, sokkal inkább a fejlesztéseket és tapasztalatszerzési lehetőségeket helyezik most előtérbe.

Lara