l1
l2


 

Craig Breen visszatér az EB-re

Március 23.
A világbajnoki futamokra és a Citroen-hez átpártolt Craig Breen nem elégszik meg a WRC-zéssel – az ír srác jövő hónapban újból visszatér a kontinens viadalra, bízva abban, hogy hazai pályánn, a Circuit of Ireland Rally-n meg tudja ismételni tavalyi győzelmét.

Breen három évig volt aktív tagja az Európa Bajnokságnak, miután az idei évet a legfelső szinten, a világbajnokságon teljesíti, mint Citroen-es versenyző. A Circuit of Ireland egyébként e rajthoz állás mellett külön érdekességet is rejt magában – a futam 85. alkalommal kerül megrendezésre, így a szervezők némi ünnepi hangulatot is szeretnének majd belecsempészni az április 7-én kezdődő megmérettetésbe.

Az ír srác korábban a Peugeot Akadémiával dolgozott az EB-n, most azonban marad annál a márkánál, melyhez az idei szezonban igazolt. A DGM Sport támogatásával a Belfast központú eseményen egy Citroen DS3 R5-össel bizonyíthat.

Breen idén már a második pilóta, aki a Világbajnokság egyik gyári WRC-s csapatától teszi tiszteletét az EB-n – a szezonnyitó Kanári-Szigeteki futamon Mads Ostberg képviselte a VB-t.  

"Az első és legfontosabb feladatom most a világbajnoksághoz kapcsolódik, azonban az ír futamot nem szerettem volna kihagyni, hiszen nagyon közel áll a szívemhez. Szeretném megismételni a tavaly elért eredményemet, és szerencsére a francia csapat is pozitívan állt hozzá – április elején rajthoz állhatok." - mondta Breen.

Lara