l1
l2


 

Wirtmann a magyar bajnokságot és a CEZ-t választotta

Március 26.
Az Országos Historic Ralibajnokságban és a Közép-Európai Zóna-kupa (CEZ) Historic értékelésében áll rajthoz az idén Wirtmann Ferenc és Barna György a Ford Escort Mk II-essel. Wirtmann tavaly a Historic Rali-Európa-bajnokság D csoportjában ért el abszolút második helyezést, amit pályafutása csúcsának tart, ennek ellenére nem tér vissza az Eb-re.

"A magyar bajnokságban és a CEZ-ben indulunk az idén" - mondta Wirtmann Ferenc. "A tavalyi Eb második helyezés raliversenyzői pályafutásom legjobb eredménye volt, nem csak a historicban, hanem összességében is. Nagyon büszke vagyok rá, és azt gondolom, hogy egy kis szerencsével akár a bajnoki címért is versenybe szállhattunk volna."

"Az idén tehát lenne min javítanunk, de az Eb légköre egyre kevésbé versenyzőbarát és ha nem Porschéval indulsz, gyakorlatilag nincs esélyed - mi pedig a Fordot szeretjük - ráadásul az ellenfelek is elfogytak."

"Ezért választottuk az idén a magyar bajnokságot és a CEZ-t. Én a magyar pályákon nőttem fel, ezekhez köt minden és nagyon szeretem a jó ralis társaságot, ezért mindig is fontos volt, hogy itthon versenyezzek. A CEZ-t is jól ismerjük, háromszor voltunk historic bajnokok, nagyon jó versenyeket rendeznek, amik a magyar ralik mellett másfajta kihívást jelentenek. Mind a két sorozatban a bajnoki cím a célunk."

"Remélem, az idén is sok szurkolóval találkozunk majd a pályák szélén. Mi nagyon nagy odaadással készítettük fel az autót, bízom benne, hogy másnak is örömet tudunk okozni az Mk II-essel."

Wirtmann Ferenc korábbi historic eredményei:
2008. C korcsoport magyar bajnok
2009. C korcsoport magyar bajnok
2010. C korcsoport magyar bajnok
2011. C korcsoport magyar bajnok
2012. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok
2013. Historic CEZ-bajnok
2014. Historic Eb. C korcsoport 4.
2015. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok, Historic Eb. D korcsoport 2.

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Beanett Bt. Munkaruházat, Iharos és Goller Kft., Kumho

(x)