l1
l2


 

R5-ös Fiestával mennek a VB-re a Toyota japán pilótái

Április 6.
A Toyota japán reménységei világbajnoki futamon is lehetőséget kapnak tapasztalataik gyarapítására, Takamoto Katsuta és Hiroki Arai ugyanis egy-egy R5-ös Fiesta-val részt vehetnek Neste Oil Rally Finland-on.


A fiatal japán srácok a Toyota Gazoo Racing Challenge Program keretében lesznek részesei a finn világbajnoki futamnak. Konkrétan az RC2-es kategória küzdelmeibe szólhatnak majd bele, melyben Esapekka Lappi vagy éppen Elfyn Evans is szerepel.

Katsuta és Arai az idei szezonban a finnek bajnokságában Subaru-val szelik a kanyarokat, július végén azonban egy Fiesta R5-ösre váltanak majd. A helyi bajnokság mellett még egy EB futamot is beterveznek a srácoknak – a finn előtt az észt kontinens viadalon próbálhatnak szerencsét.

A 22 éves Arai viszonylag sikeresen kezdte meg a szezonját - januárban az Arctic Lapland Rally-n egy harmadik helyet szerzett meg, mely eredmény következtében még motiváltabb lett a Toyota fejlesztésében.

"Örömmel veszem, hogy látványos fejlődési szakaszon vagyunk már most túl - Katsuta és Arai kifejezetten jól teljesített az utóbbi hónapokban. A srácok még fiatalok, szükségük van jópár kilométerre, hogy tapasztalt versenyzők lehessenek, de ahogy látom, nem sok kell nekik, nagyon hamar tanulnak.” – mondta el Tommi Makinen, a Toyota csapat vezetője.

Lara