l1
l2


 

Breen vezet az Ír Rallyn

Április 9.
Hazai sikerrel zárult a Circuit of Ireland első versenynapja. Hat szakasz után Craig Breen uralja a mezőnyt, miután legnagyobb vetélytársa, Elfyn Evans a pálya szélére kényszerült. Kajetanowicz a második, míg harmadik helyen a britek nagy kedvence, Alastair Fisher érkezik. Botka Dávid leggyorsabb magyarként a tizennyolcadik.

Mint arra lehetett számítani, az élmezőnybeli csaták részesei lesznek a világbajnokságot is megjárt versenyzők Elfyn Evans és Craig Breen személyében. Evans nagyon jól bekezdett, már a második gyorson 12 másodperccel vezetett Breen előtt. Tőlük még lehetett volna komoly csatákra számítani, azonban Evans a harmadik gyorson ékszíj gondok miatt végül nem tudott átgurulni a célvonalon. Ezzel a vezető pozíció Breen ölébe hullott, és az ír srác szépen növelve előnyét a nap végére egy magabiztos, közel fél perces előnyre tett szert. "Nagyon jól érezzük magunkat, eszméletlen gyönyörű részeken autózunk, jó lenne még egyszer végigmenni a gyorsokon. Az ötödik és hatodik részen is egyaránt az egyik kanyart kicsit bátrabban vettem a kelleténél, egy picit kicsúsztam, de nincs gond, várjuk a folytatást." - mondta el Breen az esti szervizben.

Kajetan Kajetanowicz kicsit nehézkesen kezdte meg az ír kilométereket. A lengyel címvédő az első szakaszra kicsit mellényúlt a beállításoknak, így az ott megszerzett ötödik helyről kellett szépen lassan felkapaszkodnia ahhoz, hogy a szombatot a második helyről várja.

Mögötte egészen szorosan érkezik Fisher, aki mindössze 2,5 másodperccel van elmaradva Kajto-tól. A brit srác igazán kiegyensúlyozott teljesítményt mutat, kettő szakasz kivételével mindenhol egy harmadik időnek örülhetett. A harmadik gyorson egyébként defektet kapott, de szerencséjére legyen mondva, komoly hátránya nem származott belőle. Az utolsó 2,3 kilométeres levezetésen pedig nem volt tőle gyorsabb, így közelebb férkőzhetett a címvédőhöz.

 

Negyedikként McCormack mozgolódik egy Fabia S2000-essel, míg mögötte hasonló márkával, ám egy újabb modellel, az R5-össel érkezik a cseh Jaromir Tarabus.

Magyar párosaink Botka Dávid áll a legjobban - tizennyolcadik helyet érdemelte ki a Citroen-nel az első versenynap után. Német László a negyvenedik, míg közvetlen mögötte érkezik 7 másodperccel elmaradva Várkonyi Szabolcs.

1. Breen Craig / Martin Scott - Citroën DS3 R5 47:51.3          
2. Kajetanowicz K. / Baran Jarosław - Ford Fiesta R5 +25.1
3. Fisher Alastair / Noble Gordon - Ford Fiesta R5 +27.6
4. McCormack M. / Moynihan David - Skoda Fabia S2000 +58.1
5. Tarabus J. / Trunkát Daniel - Skoda Fabia R5 +1:05.3
6. Moffett Josh / Rowan John - Ford Fiesta R5 +1:16.7
7. Ahlin Fredrik / Abrahamsen M. - Ford Fiesta R5 +1:18.5
8. Bogie David / Rae Kevin - Skoda Fabia R5 +1:27.4
9. Moffett Sam / Atkinson Karl - Ford Fiesta R5 +1:32.3
10. Greer Jonathan / Riddick Kirsty - Citroen DS3 R5 +1:40.0
18. Botka Dávid / Szeles Péter - Citroen DS3 R5 +3:41.7
40. Német László / Szegő János - Peugeot 208 R2 +11:49.9
41. Várkonyi S. / Csányi Botond - Peugeot 208 R2 +11:57.1

Lara