l1
l2


 

Al Attiyahnak könnyeb dolga lesz otthon

Április 11.
Abu Dhabi után a szomszédos Katarba költöznek a Tereprali Világkupa sorozat résztvevői. A sorozat harmadik állomásán egyértelműen a hazai pálya előnyét élvező Nasser Al Attiyah az elsőszámú esélyes, de azért akad pár kihívója.

Az autósok közül 46 páros jelezte részvételi szándékát az április 18-án kezdődő Sealine Cross Country-ra, melyről természetesen nem hiányozhat az Abu Dhabiban fölényes győzelmet arató Nasser Al-Attiyah, aki ezúttal is Mathieu Baumellel a jobbján és a Toyota Hilux-szal száll harcba.

Az Overdrive ezúttal három Toyota Hilux-ot felügyel a versenyen, Al Attiyah mellett a lengyel Marek Dabrowski és a venezuelai Nunzio Coffaro élvezi a csapat támogatását.

A MINI csapata is megcsappan a katari világkupa futamra, a korábbi hat helyett most csak három All4Racing-gel szállnak harcba: Yazeed Al Rajhi és Vlagyimir Vasziljev Abu Dhabi után is maradnak, melléjük a portugál Ricardo Porem csatlakozik. Az urak nagy örömére pedig az X-Raides hölgyek sem maradnak távol a szezon második ötnapos versenyétől - Jutta Kleinschmidt és Tina Thorner a Dubaiban elszenvedett kudarc után bíznak abban, hogy ez alkalommal sikeresen célba tudják vinni a kis Buggy-t.

A négykerekes mezőny mellett a motorosok sem pihennek. E kategóriában 21 versenyző szeretne rajthoz állni. Közülük az előző, Dubai futamon állandó adok-kapok harcot lefolytató Toby Price, Sam Sunderland és Pablo Quintanilla tovább folytathatja a versengést. A kétkerekesek között sem maradnak el a gyengébbik nem képviselői – Laia Sanz 450-es KTM-ével szeretne maradandót alkotni április második felében.

Autós nevezési lista | Motoros nevezési lista

Lara