l1
l2


 

Tíz R5-ös autó Miskolcon

Április 21.
Nem lesz hiány R5-ös autóból az Országos Rally Bajnokság idei második, miskolci állomásán, Herczig Norbi, ifjabb Tóth és Kazár mellett ez alkalommal Európa Bajnokunk, Botka Dávid is elhozza Citroen DS3-asát, a 22. Miskolc rali az ORB mellett az ORC, a Historic és a Rallye 2-es mezőnyt látja vendégül április utolsó hétvégéjén.

Rangos és népes mezőny verődött össze a magyar bajnokság második fordulójára. Összességében véve 150 párossal kalkulálhatunk az április 29-én kezdődő megmérettetésen. Az ORB 57, az ORC 16, a Historic 23, míg a rali 2 mezőnye 54 párossal számolhat.

Sokak nagy örömére szépen kikerekedett az R5-ösök kategóriája. A bajnoki címvédő, Herczig Norbert Fabiája mellett Lencse Zoltán is egy Fabiát küld harcba. Az R5-ös mezőny nagy részét a Fordosok adják– Kovács Antal, Kazár Miklós, Bodolai László, Trencsényi József, Hadik András és ifj. Kiss László választotta a Fiestát autójának. A fennmaradó további két versenyző közül ifjabb Tóth János a Peugeot 208-ast viszi a borsodi pályákra, míg Botka Dávid a hasznos tapasztalatok reményében cserélte le Mitsuját a Citroen DS3 R5-ösére.

Természetesen a mezőny nagy részét kitevő Mitsubishi-sek sem hanyagolják el a miskolci versenyt. A japán autóval ott lesz a rajtnál többek között Matics Mihály, Kurtos Róbert, Jedloczky László, Lovász Pál, Balogh János vagy éppen Spitzmüller Csaba.

Az ORC csoportjában láthatjuk majd például ifjabb Kanyik Antalt a Fiattal, de Temesvári László is itt szeretne hasznos pontokat szerezni a BMW-vel. Gyarmati Ariel és Fenyvesi Gábor szintén ORC-zni fog április végén.

A 22 Miskolc Rally az Avalon Kupáért nevezési listája (PDF)

Lara