l1
l2


 

Al Attiyah Katarban is győzelemre vezette a Toyotát

Április 21.
Magabiztos győzelemmel fejezte be Nasser Al Attiyah a katari Sealine Cross Country-t. A Toyota Overdrive versenyzője az ötnapos megmérettetésen végig dominált Yazeed Al Rajhi előtt, aki végül 12 perces hátránnyal a dobogó középső fokát szerezte meg. Harmadikként Vlagyimir Vasziljev ért célba.

Izgalmas napokat tudhattak le a tereprali világkupa résztvevői a sorozat harmadik állomásán. Katarban igazából így visszatekintve csak a terepviszonyokra lenne alkalmas ez a jelző, hiszen eredmények tekintetében az élmezőnyben nem sok mozgolódás volt tapasztalható. Nasser Al Attiyah már az első kilométerek alkalmával az élre állt, és pozíciója bevehetetlen volt. A katari srácnak egyébként sem szabad elhanyagolnia azokat a futamokat, amelyeken rajthoz áll, ha bajnokként szeretne ünnepelni, hiszen lesznek olyan megmérettetések, melyeket az olimpiai felkészülések illetve részvétel miatt hanyagolnia kell – ez utóbbi kategóriába tartozik például a Hungarian Baja. Eddig a terve teljesült, hiszen az Abu-Dhabi mellett a Sealine Rally-t is győztesként zárta.

Nasser az utolsó versenynapot már kicsit lazábbra vette - minden időellenőrző pontnál Yazeed Al Rajhi ideje bizonyult a legjobbnak, így az utolsó, pénteki szelektívet szakasz győztesként zárta a szaúdi Minis. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy megszorongassa a futamgyőztest, hiszen mindössze 2 percet tudott lefaragni összetettbeli hátrányából.

"Mindig jó érzés nyerni, de ez most különösen fontos számomra, hiszen a hazai rajongók is láthatták a megmérettetést. Most még próbálom feldolgozni a történteket, este pedig a családdal és közeli barátokkal ünneplünk egy jót. A versenyen nem volt komolyabb gondom, viszonylag tervek szerint sikerült mindegyik versenynapon megtalálni a helyes ritmust. Lassan a riói felkészülésre kell koncentrálnom, így most kifejezetten örülük annak, hogy nem találtam legyőzőre." - mondta el Al Attiyah.

Vlagyimir Vasziljev is szinte ugyanaz a kategória, mint Al Attiyah vagy Al Rajhi. Beállt egy pozícióra és azt a futam végeztéig uralta. Előrelépésre nem nagyon akadt már lehetősége, hiszen közel 1 órás hátrányról beszélhetünk Al Rajhi-hoz képest, míg hátrafelé sem nagyon kellett tekintgetnie, hiszen Sazonov szintén egy órás távból figyelte az előtte haladók történéseit.

A Sealine Cross Country végeredménye:

  1. Nasser Al Attiyah / Mathieu Baumel – Toyota Hilux Overdrive 15:15:51.00
  2. Yazeed Al Rajhi / Timo Gottschalk – Mini All 4 Racing +12:03.00
  3. Vlagyimir Vaszilyev / Konstantin Zhiltsov – Mini All 4 Racing +1:11:13.00
  4. Jurij Sazonov / Dmytro Tsyro – H3 Evolution +2:12:51.00
  5. Jutta Kleinschmidt / Philipp Beier– X-Raid Cbra +2:34:24.00
  6. Marek Dabrowski / Jacek Czachor – Toyota Hilux Overdrive +3:19:43.00
  7. Ricardo Porem / Tom Colsoul – Mini All 4 Racing +3:25:52.00
  8. Herman Garces / Juan Pablo Latrach – Ford Ranger +3:57:33.00
  9. Yasir Seaidan / Sebastien Delaunay – Toyota Land Cruiser +4:57:59.00
  10. Pietro Cinotto / Maurizio Dominella – Polaris +8:06:44.00

Lara