l1
l2


 

Latvaláé az első nap Argentínában + videók

Április 23.
Izgalmas csatározás után Jari-Matti Latvala vezet az Argentin Rally pénteki versenynapja után, azonban a napot másodikként záró Sebastien Ogiernek és a harmadik Hayden Paddonnak sem kell még lemondania a győzelemről.

Úgy tűnik Jari-Matti Latvalának meg sem kottyant a Rally Világbajnokság hathetes szünete, hiszen az Argentin Rally első versenynapján ugyanott folytatta ahol március elején abbahagyta, hiszen a Mexikó Rally győztese vezet a dél-amerikai VB futam első versenyapja után.

A Volkswagen finn pilótája két pályát szemelt ki magának az első napi négyből, melyeken délelőtt és délután is utolérhetetlen volt, ez a négy szakaszgyőzelem pedig éppen elég volt ahhoz, hogy szombat reggel 8 másodperces előnnyel várhassa a folytatást.

 

"Nagyon elégedett vagyok az az első teljes versenynappal Argentínában." - nyilatkozta a nap végén Latvala. "A legfontosabb hogy sikerült elkapni egy jó ritmus, amit egy picit napközben még tudtam fokozni. Szakaszról-szakaszra tudtam felépíteni némi előnyt, szombaton is ezt próbálom majd folytatni. Azonban csapattársam, Sebastien Ogier és Hayden Paddon is nagyon gyorsak és izgalmas csata dúl hármunk között. Semmi sem dőlt még el, de ahogy mondtam is, nagyon elégedett vagyok az első nappal."

Sebastien Ogier jól kezdte a versenyt, hiszen a csütörtök esti nyitószakasz után péntek reggel is növelte szakaszgyőzelmei számát, de a folytatásban nemcsak Latvala, hanem Hayden Paddon is elé került. A nap hajrája azonban jól sikerült a világbajnoki címvédőnek és a záró szakaszon átvette a második helyet Paddontól.

"Nem tudtunk volna ma többet kiadni magunkból, végig a határon mentünk." - emlékezett vissza Ogier. "Teljes mértékben elégedett vagyok a teljesítményünkkel, bevallom arra számítottam sokkal többet kapunk a többiektől a verseny elején. Ami miatt mégsem vagyok teljesen optimista az az ebédszünet, délután ugyanis sokkal jobb körülmények vártank ránk, és azt hittem itt jobbak tudunk lenni, mint amilyenek voltunk."

Hayden Paddon amellett hogy egész nap ott loholt a két Volkswagenes nyakán még egy szakaszgyőzelmet is begyűjtött, ráadásul az egyik délután pályán tudott abszolút időt autózni, ami bizakodásra adhat okot az új-zélandi pilóta számára a folytatást illetően.

"Nagyon boldog vagyok, hiszen remekül alakult a mai napunk." - mondta a nap leggyorsabb Hyundai-os pilótája. „Az autó nagyon jól működött már az első gyorsaságitól fogva, igazából magamnál éreztem egy kis rendetlenséget, túl sok hibát vétettem délelőtt. Sok van még hátra a célig, de versenyben vagyunk a dobogós helyekért és holnap a kedvenc napom következik!"

 

Paddon mögött kissé leszakadva, de még lőtávolon belül, Andreas Mikkelsen következik a negyedik helyen, majd egy újabb lélegzetvételnyi szünetet követően Dani Sordó várja az ötödik helyről a folytatást. Az első Fordos versenyzőt Sordó mögött jócskán leszakadva találjuk, Mads Östberg Sordóhoz képest is több mint egyperces hátránnyal leszakadva érkezett célba.

 

A WRC2-ben a katari Al Kuwari már az első nap végére kényelmes előnyre tett szert az élen Didier Arias előtt, aki szintén egyperces előnyt épített fel az őt követő Nicolas Fuchs előtt. A ponttáblázat éllovasa, Elfyn Evans a nap második gyorsaságiján, műszaki hiba miatt szállt ki a versenyből.

Az Argentin Rally állása a 9. gyorsasági után:
1. J-M. Latvala /Miikka Anttila, Volkswagen Polo R WRC 1:26:31.3
2. S. Ogier/J. Ingrassia, Volkswagen Polo R WRC +7.9
3. Hayden Paddon/John Kennard, Hyundai i20 WRC +11.4
4. A. Mikkelsen/Anders Jaeger, Volkswagen Polo R WRC +25.7
5. Dani Sordo/Marc Martí, Hyundai i20 WRC +49.0
6. Mads Östberg/Ola Flöene, Ford Fiesta RS WRC +2:07.9
7. Henning Solberg/Ilka Minor, Ford Fiesta RS WRC +3:54.4
8. Eric Camilli/B. Veillas, Ford Fiesta RS WRC +5:33.8
9. Marcos Ligato/Rubén García, Citroen DS3 WRC +6:05.1
10. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 WRC +7:34.4...

Hyundai sikerrel indult az Argentin Rally + videók

Fri