l1
l2


 

Ogier: Paddon megérdemelte a győzelmet

Április 27.
Hayden Paddon nem egyszerűen egy világbajnoki győzelemmel lett gazdagabb, hanem az Argentínában megszerzett első hellyel a Volkswagen tizenkétszeres győzelmi sorozatát szakította meg amivel elnyerte a háromszoros bajnok, Sebastien Ogier elismerését, ami bizony nem kis dolog.

A Volkswagen és a Hyundai között eddig még szinte nem tapasztalt adok-kapok alakult ki, és a dobogós helyek eldöntésére a powerstage-n került sor, ahol így még nagyobb izgalmakat élhettek át azok akik élőben vagy online követték a történéseket. Paddon és Ogier 2,6 tized másodperces álltak az utolsó szakasz rajtjához, és a powerstage végül a kiwi számára jött jól – 14,3 másodperccel Paddon és a Hyundai ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán.

A célceremónia után Ogier elmondta, hogy a második hely ellenére boldog az argetin kilométerek után. "Ha egészében nézzük a hétvégét, akkor egy egész jó versenyen vagyunk túl. A pontok nagyon jól jöttek – összetettben Hayden előtt 39 ponttal vezetek. Nem szomorkodom az első hely elvesztése miatt, célom a biztonságos célba érkezés volt a hasznos pontok reményében. Ha újból játszódhatna a hétvége nem feltétlen változtatnék rajta - jó volt ez így." - nyilatkozta Ogier, aki a hétvégi tapasztalatok után még Haydon Paddont is megemlítette, és dicsérte az új-zélandi srác kitartását és sebességét. "Hayden nagyszerű időt hozott össze az utolsó részen. Határozottan tett a győzelemért, én azonban nem tettem magam oda annyira, mint ő. Persze úgy éreztem, jól autózom, de mégis csak egy harmadik időt sikerült elérnem a powerstage-n. Tettek a győzelemért, megérdemelték a srácok!"

Lara