l1
l2


 

Kubica szponzor nélkül - mi lesz veled lengyel rali?

Április 28.
Robert Kubica visszatérésére talán tovább kell várni, mint reméltük, mivel a lengyel olajvállalat, a Lotos 3 év után megszünteti a pilóta versenyző szponzorálását.

Már régebben lehetett hallani efféle pletykákat, de most vált csak hivatalossá, hogy Robert Kubica elveszíti a főszponzorát a Lotos olajvállalatot. 3 éven keresztül szponzorálták a közönség kedvenc Kubicát, aki a Lotos színeiben lett a WRC2 bajnoka, viszont a legjobbak között sosem sikerült maradandót alkotni. Lakatolni valót annál inkább.

"Roberttel közösen hoztuk meg ezt a döntést, hogy befejezzük a közös munkát." - ” mondja a Lotos rövidke sajtóközleménye.

Az új lengyel kormány, új embereket ültetett a többségben a többségben az állam által tulajdonolt olajcégbe, és újragondolta annak stratégiáját. Valószínűleg ez a változás nem lesz hatással a tavalyi Európabajnok Kajetan Kajetanowicz támogatására.

Pletykálják azt is, hogy a cég támogatását nem csak Kubica vesztette el, hanem Lengyelország VB-futama is. A tavalyi évben a büdzsé felét állta a konszern, aminek elvesztése igencsak nagy lyukat ütne a rendezők zsebén és komoly probléma elé állíthatná őket.

A Lengyel Automobil Szövetség elnöke, Andrzej Witkowski azonnal próbálta nyugtatni a kedélyeket "Nincs okunk azt feltételezni, hogy elveszthetnénk a Lotost. Már a tavalyi évben is csak májusban írtuk alá a szerzödéseket." - cáfolatából azonban kiolvasható, hogy még nincs idénre szerződésük. "De szeretnék mindenkit megnyugtatni, Lotos-szal vagy nélküle, a 73. Rajd Polski - Rally Poland megrendezésre kerül. Semmi kétség ez ügyben."

Május 10-én és 11-én tekinti meg Michele Mouton, mint a versenyek biztonságáért felelős megbízott, az idei verseny szakaszait. Ezzel egy időben tárgyalnak a verseny szervezői a promóterrel, hogy meghosszabbíthassák a verseny szerződését további 3 évvel. Lotos-szal vagy anélkül.

Nélkülük biztosan nem lesz egyszerű a feladat.

VAdam