l1
l2


 

Újabb ezüst Vizelli Karcsitól

Május 3.
Felemás érzésekkel zárta a Magyar Rali Bajnokság második állomását a Korda Racing, Vizelli Károlyék Eger után Miskolcon is az abszolút második helyen érkeztek célba, Balics Ákosék számára azonban korai véget ért a verseny.

A Korda Racing junior csapatának tagjaira ezúttal sem lehetett panasz, mert bár Balics Ákosék versenyébe a technika ördöge is csúnyán beleszólt, de ameddig probléma mentesen tudtak autózni igazán kiváló tempóban tették. A szombati második gyorsaságiján nap azonban a verseny feladására kényszerültek. Sajnos a technikai ördögének a csapat másik párosához is volt ideje beugrani, Vizelli Karcsiék Lada VFTS-e azonban „csak” az utolsó gyorsaságin kezdett rakoncátlankodni. Merül fel a kérdés, hogy mi lett volna ha, mivel Karcsi és Évi nemcsak abszolút időt autózott, de az utolsó körben még vezette is a Rallye2-es mezőnyt. Végül a győzelem elmaradt, de összességében a második helyért járó ezüst is szépen csillog a Korda Racing párosa számára.

ifj. Vizelli Károly/Vizelliné Jobbágy Éva:  Ha összegezzük a Miskolc Rallyt, a mérleg abszolút pozitívirányba billen. A teljesítményünkkel azt gondolom, elégedettek lehetünk, hiszen sikerült jó időket menni és végig az elejében autóztunk. Volt néhány kisebb problémánk, főleg az utolsó gyorson maradtak bent értékes másodpercek. Sajnos lelazult a főtengely jeladónk, így a kocsi maximum 50 lóerőt ha leadott, így csak imádkoztunk, hogy célba érjünk. Ez sikerült, sőt megtartottuk második helyet, mind abszolútban, mind a kategóriánkban, Szauer Gergővel tudtunk csatázni néha, következő versenyre próbálunk fejlődni és reményeink szerint tudunk a továbbiakban is egy jót meccselni. Elégedettek voltunk a parc fermében, de egyben fáradtak is, mivel ennyit még nem toltuk a kocsit. Ezúton is óriási köszönetet szeretnék mondani a csapatunknak, akik szombat este tizenegy óráig csinálták az autót, hogy a másnapi Nagy futamon rajthoz tudjunk állni vele. külön köszönet Havassy Péternek, aki végig jött velünk és ellenőrizte az autó motorikus részeit, és a renoválásban is részt vett. Az egész versenyen azzal a tudattal mentünk, hogy vasárnapra kell a kocsi, mivel nem tudjuk mikor adódott volna még egy ilyen lehetőség. Ezúton szeretném megköszönni minden támogatónknak, valamint Korda Eriknek és a Korda Racingnek, hogy részt vehettünk a Nagy Futamon. óriási élmény volt ennyi ember előtt, ilyen autók között a főváros utcáin száguldani!

Balics Ákos/Borsfai Dávid: Egyik szemünk sír, a másik nevet. Így tudnám jellemezni a Miskolc Rally-val kapcsolatos érzéseinket. Nagyon készültünk erre a versenyre és végre szerettük volna megmutatni, mit tud az autó. Már a pályabejáráson éreztük, hogy nem lesz könnyű dolgunk, amit aztán a pénteki nap is igazolt. A szakaszok önmagukban is trükkösek lettek volna, de az időjárás is rátett egy lapáttal. Az első két szakaszt túlságosan elóvatoskodtuk, mert nem akartunk rögtön az árokban kikötni. A szervizben felszívtuk magunkat és a második körben a Felsőnyárádon sikerült egy abszolút második időt szaladnunk ezért optimistán várhattuk a másnapi folytatást. Szombat reggel a körülmények javultak, illetve az is sokat számított, hogy a Historic mezőnye rajtolt először a gyorsaságikon. A bükkszentlászlói gyorsaságit nagyon élveztük, ezt követte a Garadna-Mályinka. A mályinkai szakasz rajtjába nagy örömmel érkeztünk, hiszen mint közben kiderült, sikerült ismét egy abszolút második időt autóznunk az első gyorson a Historic kategóriában, de sajnos nagyjából eddig tartott az örömünk, mert a mályinkai szakasz közepén egyszer csak csapágyas lett a motorunk. A motort leállítva a célig ugyan legurultunk, de már láttuk, nincs tovább, így leadtuk a menetlevelet. Nagyon csalódottak vagyunk a kiesés miatt, de a részeredmények igazolták, hogy van még lehetőség az autóban és folyamatosan tudunk gyorsulni. Most egy szusszanásnyi időnk lesz a következő versenyünkig, amit most nem is bánunk, hiszen bőven akad majd munka az autón. A csapat azonban nem ismer lehetetlent, úgyhogy Július végén biztosan ott leszünk a Fehérvár Rally rajtjában. Végezetül szeretnénk megköszönni a támogatást Korda Eriknek és a Korda Racing-nek, hiszen nélkülük nem lehettünk volna ott a Miskolc Rally-n.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, , StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Bialabok Alexandra

(x)