l1
l2


 

Sordo lehet a Toyota második pilótája?

Május 13.
A már-már veteránnak számító Dani Sordo-t az idei év végéig köti szerződés a Hyundaihoz, a spanyol versenyző pedig elismerte, hogy jelenlegi csapatán kívül egy másik egyesülettel is tárgyal a 2017-es szezonra vonatkozóan, mely akár a Toyota is lehet…

Csapattársához, Thierry Neuville-hez hasonlóan Sordo-nak is le fog járni a szerződése az idei év decemberében. A pletykák szerint a belga srác akár a Citroen-hez is csatlakozhat jövőre, míg Sordo a Hyundai-os tárgyalások mellett egy másik csapatot is talonban tart – melyről azt tartják, hogy nagy valószínűséggel a Toyota lesz.

"Még javában folynak a tárgyalások a jövő évemről, mely a Hyundai-nál vagy akár egy másik csapatnál is folytatódhat. Majd meglátjuk, mi lesz." - mondta el Sordo. "Korai még bármit mondani, hiszen májust írunk. Most csak arra koncentrálok, hogy a soron következő futamon a legjobb formámat hozzam. Jövőre is szeretnék tovább WRC-zni, és remélem, valamelyik csapattal össze is jön. Jövőre már a Toyota is tagja lesz a világbajnokságnak, így több márka és több versenyző teheti izgalmassá a küzdelmeket."

Két negyedik illetve két hatodik helyezéssel Sordo pályafutásának egyik legjobb szezonját teljesíti most az i20-as WRC-vel. Az összetettbeli ponttáblán jelenleg az ötödik pozíciót foglalja el, mindössze négy ponttal van elmaradva a negyedik helyen álló Andreas Mikkelsen-től. A 33 éves versenyző egyébként a 2016-os Hyundai-t nagyon dícséri, úgy érzi, egy igazán ütős motort hoztak össze az alzenauiak. "Ha egy kicsivel is, de minden jobb ebben az új autóban." - tette hozzá a spanyol. "Az egyetlen és legnagyobb különbség a motor, mely kifejezetten ütősebb lett elődjénél. Maga a futőmű is változott illetve az autó is hosszabb lett. Bizonyos részeken az eddigi tapasztalatokhoz képest sokkal stabilabb és masszívabb az i20-as. Emiatt azonban nem annyira mozgékony, és kanyargós részeken kicsit hátrányban érzem magam."

A korábbi nagyszerű versenyzők miatt a kérdés Sordo-nál is felmerül – vajon nem tervez-e váltást raliról rallycrossra? "Számomra a rali a legjobb. Nem ítélem el a rallycrosst, de én gyerekkorom óta ralizásról álmodtam."

Hanninen lehet a Toyota első pilótája

Lara