l1
l2


 

Négy magyar páros az Ypres Rallyn, eddig

Május 25.
Egy futam ugyan még hátra van az Európa Bajnokságból az Ypres raliig, de már most népes mezőnnyel büszkélkedhetnek a belgák. Az előnevezési listán 69 páros neve szerepel – melyek közül 4 Magyarországról érkezik

Az Európa Bajnokság idei ötödik futamaként számon tartott Kenotek By Cid Lines Ypres Rally június 23-án rajtol Belgiumban. Ebből kifolyólag a nevezések nagy százalékban belga párosokat takarnak, de természetesen a nemzetközi mezőny résztvevői is próbálkoznak - nevezéseket egyébként június 7-ig fogadnak a szervezők, így jócskán bővülhet a mezőny a rajtig.

Az állandó résztvevők nagy nevei közül a két Skodás versenyzőt, Antonín Tlustákot és Jaromír Tarabust érdemes kiemelni. Rajtuk kívül hasonló Fabia R5-össel áll még rajthoz a hazai színeket képviselő Vincent Verschueren, illetve ott lesz még Botka Dávid is a Citroen DS3 R5-össel.

S2000-esekből sem lesz hiány, hiszen a britektől Martin McCormack érkezik, aki egy Fabia S2000-est választott a belga futamra.

Botkán kívül egyébként még lesz jó pár magyar páros, akinek szoríthatunk. Ifjabb Érdi Tibor az ERC2-es kategóriában a harmadik helyről várja a folytatást, aki egyébként egy Mitsubishi Lancer Evo-val utazik majd Belgiumba. Az ERC3-asok csoportjában szerepel az a Német László illetve Várkonyi Szabolcs, aki egy-egy Peugeot 208 R2-essel gyűjthet majd hasznos pontokat illetve kilométereket június 23-25. között.

Az Ypres rali előnevezési listája

Lara