l1
l2


 

11 R5-ös Veszprémben

Május 31.
Hetvenkilenc páros biztosan elrajtol majd az országos bajnokság következő, júniusi futamán. A Veszprém ralin az ORB mezőnye ötven, az ORC kilenc, a rali 2 pedig húsz párossal számolhat az idei szezon második murvás megmérettetésén. A harc komolynak ígérkezik, hiszen az ötvenből tizenegy autó R5-ös, Ranga Peti egy Fabiával csatlakozik a mezőnyhöz!

Jövő hét pénteken, azaz június 10-én veszi kezdetét a magyar bajnokság negyedik futama. A Veszprém rali az eddig megszokott időponttól eltérve, július után az idei szezonban egy hónappal korábban kerül megrendezésre. A párosok a szombathelyi murva után a veszprémi kavicsos utakat vehetik birtokba.

Az ORB mezőnye mondhatni a megszokott létszámmal sorakozik majd a rajtnál - ötven páros jelezte részvételi szándékát jövőhét végére. Az R5-ösök kategóriája közel egy tucatnyi párost rejt - a bajnoki címvédő, Herczig Norbin kívül Fabia R5-össel fog versenyezni Ranga Péter és Puskádi János. A másik nagy vetélytárs márkát, a Fiestát már többen választották - Kazár Miklós, Hadik András, Trencsényi József, Kovács Antal, Bodolai László, Lencse Zoltán és ifjabb Kiss László döntött e típus mellett. A sorból egyedüli Peugeot-osként ifjabb Tóth János lóg ki, aki ezúttal is a kis oroszlánt, a 208 T16-ost viszi táncba.

Szinte már a környezet hozza magával, hogy terepralisok is ellátogatnak az eseményre. Korda Erik Mitsubishi HRX Fordjával előfutóként segíti majd a mezőnyt, míg Régi Péter egy Nissan Quashqai társaságában fogja leporolni az utat az élmezőny előtt.

Az ORC mezőnye ezúttal kilenc párossal kel életre június második hétvégéjén. E kategóriában fogja gyűjteni a kilométereket például Gyarmati Ariel, ifjabb Kanyik Antal vagy éppen Temesvári László az M3-as BMW-vel.

A Rallye2-eseknél a Ladások a Citroen-esek és BMW-sek előtt a már ismert Lada Nivás Bayer Péter nyitja meg a menetet. Itt nagy csata várható a két top Ladás, Szauer Gergő és Vizelli Károly között, de természetesen a többi résztvevő is hozhat látványos pillanatokat és időbeli izgalmakat.

Az ORB nevezési listája | Az ORC nevezési listája | A Rallye2 nevezési listája

23. Veszprém Rally kiírás (PDF)

Lara