l1
l2


 

Neuville továbbra is vezet, csak Latvala látótávolságon belül + videó

Június 11.
Neuville egy leheletnyivel növelni tudta a mai napon az előnyét Latvalával szemben, ami még így is csak 16,1 másodperc, viszont a többiek hátránya már perc feletti, így aligha szólnak bele a győzelem sorsába vasárnap

Délben még veszélyben volt Neuville első helye, Latvala az első Monte Lerno után 2,9 másodpercre tudta csökkenteni a hátrányát, viszont az eső áztatta délutánt a belga 2-1-re tudta megnyerni és így újra lélegzetvételnyi előnyhöz juttatta saját magát.

“Zseniálisan jól vezethető az autónk a csúszós körülmények között. Nagyon nagyon gyorsak tudunk lenni.” Örömködött a célban Neuville: „Elégedett vagyok, még úgy is, ha nagyon jót küzdünk Jari-Matti Latvalával, holnap is nagyon kemény lesz. De fel leszünk készülve a küzdelemre.”

 

Latvalának holnapra 40 kilométernyi gyorsasági szakasz marad, hogy megfogja Neuville-t. „Ha Neuville gyorsabb, azt tiszteletben tartom. Viszont a mai délutánon túl óvatos voltam.” Összegezte önkritikusan kettejük teljesítményét a finn.

A dobogó harmadik helyét továbbra is Sebastien Ogier foglalja el, úgy néz ki, hogy ez a legtöbb, amit a francia ebből a versenyből kihozhat, azok után, hogy a mai és a tegnapi napon is ő rajtolt elsőként. A délelőtti kör után úgy nézett ki, hogy Östberggel meggyűlhet a baja a franciának, de végül Östberg Fordja megadta magát a mai utolsó szakaszon. Andreas Mikkelsen is a kiesők listáját gazdagítja, egy tempós részen ütötte oda a Polo R WRC futóművét, ami után nem tudta az autót az úton tartani.

 

Dani Sordo ugyan elérte a napi célt, de ő is technikai problémákkal küzdött, a gázpedál akadt fenn többször, amitől aztán a motor is túlmelegedett, de a kiesők miatt így is negyedik. Mögötte négy Fordos sorakozik az eredménylistán, Tänak, Solberg, Camilli, Ostberg sorrendben. Ostberg természetesen csak akkor marad a nyolcadik helyen, ha holnap újra tud indulni. Camillinek egyébként nagyon jó napja volt, két szakasz második és két harmadik helyet is feljegyezhetünk a neve mellett.

A WRC2-ben a tegnapi nap végén még úgy nézett ki, hogy a Skodákon kívül senki nem fog tudni labdába rúgni. Ehhez képest a tegnap még kilencedik Fordos Karl Kruuda vezeti a kategóriát. A tegnapi első Umberto Scandola a hűtőradiátor hibája miatt kényszerült kiállni. Esapekka Lappi eldobta, Teemu Suninen pedig Bertelli kiesésekor kellett megálljon, ezen kívül egy megforgás is sok idejébe került. A nagy kavarodásban Jan Kopecky foglalja el a második helyet míg Julien Maurin a harmadik. Az eredmény viszont egyelőre nem végleges, mert lehetséges, hogy a baleset miatt megálló Suninen idejét még kiigazítják a rendezők. Turán Friciék is túl vannak a második napot, a kategória kilencedik helyéről vághatnak neki a vasárnapi szakaszoknak

 

A holnapi napon 4 szakasz és valamivel több, mint 40 kilométer vár a csapatokra.

A Rally Italia Sardinia állása a második nap után (Top10)


1.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC16

03:07:35.2

2.

Latvala / Anttila

Volkswagen Polo R WRC

+00:16.1

3.

Ogier / Ingrassia

Volkswagen Polo R WRC

+01:15.0

4.

Sordo / Martí

Hyundai i20 WRC16

+02:19.2

5.

Tänak / Mõlder

Ford Fiesta RS WRC

+04:50.6

6.

Solberg / Minor

Ford Fiesta RS WRC

+05:32.4

7.

Camilli / Veillas

Ford Fiesta RS WRC

+05:38.5

8.

Östberg / Flöene

Ford Fiesta RS WRC

+11:14.0

9.

Kruuda / Järveoja

Ford Fiesta R5

+11:35.3

10.

Prokop / Tománek

Ford Fiesta RS WRC

+12:33.1

23.

Turán / Zsiros

Ford Fiesta R5

+32:11.6

VAdam