l1
l2


S

 

Rovanpera R5-ös Skodára vált + videó

Június 17.
Kalle Rovanpera lesz minden idők legfiatalabb pilótája a Skoda Fabia R5-ös fedélzetén, a 16 éves kölyök az egyik legkedveltebb és legsikeresebb versenyautóval szállhat versenybe a lett bajnokság hétvégi állomásán.

Kalle Rovanpera szépen halad a ralis szamárlétrán – a finn kisrác nem véletlenül választotta ezt a sportágat. Édesapja, Harri Rovanpera a világbajnokság aktív résztvevője volt, aki 2001-ben a Peugeot 206 WRC-vel egy világbajnoki futamgyőzelemre is sikeresen szert tett. Az apuka pályafutása 2006-ban a RedBull-os Fabia WRC-s csapattal ért véget, aki utána a fiával kezdett el foglalkozni. Kalle először 2013-ban állt rajthoz - akkor ő mindössze 13 éves volt.

A kissrác egyébként 2014 óta aktív résztvevője egy Citroen C2 R2-essel a lett bajnokságnak, ám a négykerekűek világába először idén tekinthetett be a Toni Gardemeister-es Fabia S2000-esnek köszönhetően. Ezen a hétvégén azonban egy másik debütálásra készül – újból a TGS csapat támogatásával, azonban most egy Fabia R5-öst vihet táncba Kalle. A csapat másik autója egyébként Pontus Tidemandé lesz.

A video posted by @rovanperaracing on

 

Külön érdekesség, hogy Kalle jelen pillanatban bajnokesélyes a letteknél – első helyről várja a hétvégi Rally Zemaitija-t.

Lara