l1
l2


S

 

Zajlik az élet a Volkswagen körül

Június 23.
Emlékezetes napokkal gazdagodhattak a Volkswagen Motorsport versenyzői az elmúlt egy hétben. Az 2017-es Polo WRC új álca dekorja mellett Sebastien Ogier apuka lett, Andreas Mikkelsen ultramaratont futott navigátorával, Jari-Matti Latvala pedig a legendás GoodWood Fesztiválra készül.

A sort Andreas Mikkelsen és Anders Jaeger kezdi meg, akik egy 82 kilométeres ultra futásra adták magukat. Maga a futó rendezvényt egyébként a Volkswagen Motorsport támogatta és Marathon Zugspitz Ultratrail névre hallgatott. Az eredetileg 101,6 kilométeres távot bátran bevállalta a norvég páros – szombat kora reggel elrajtoltak két lábon Németországban esős, saras körülmények között, 82 kilométer után azonban a biztonság kedvéért inkább a megállás mellett döntöttek.

"Ez igazi kihívás volt a számunkra." - emlékezett vissza Mikkelsen. "Sajnos Anders és én is úgy döntöttünk 82 kilométer után, hogy inkább megállunk, mert vészesen fogynak a tartalékaink. Mindezek ellenére nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen időjárási körülmények között eddig eljutottunk."

Latvala GoodWood-ra koncentrál, az Ogier család létszáma nőtt

Különleges napok várnak a Volkwagen Motorsport másik párosára, Jari-Matti Latvala-ra és navigátorára, Miikka Anttila-ra. A páros csütörtökön Lengyelországba utazik, hogy tesztelje az új álca színekben pompázó 2017-es Polo WRC-t, este azonban már repülnek is tovább a britekhez. Természetesen oda sem pihenni mennek a srácok – Latvala a hétvégi GoodWood fesztivál egyik résztvevője lesz. A június 25-én kezdődő eseményen ő lesz az egyik, aki megautóztatja majd a VIP vendégeket egy hillclimb útvonalon. Az eseményen egyébként a GTI 40. születésnapját fogja ünnepelni, így Latvala a WRC után egy már legendásnak számító 1976-os Golf GTI-be majd egy Golf GTI Clubsport S fog átcsüccseni.

Latvala mozgalmas hétvégéjével szemben csapattársa, Sebastien Ogier most kivette pihenőjét az évre. A háromszoros világbajnok a lengyel tesztet és a fesztivált is hanyagolja az újdonsült családtag miatt. Sebastien Ogier és Andrea Kaiser első gyermeke június 13-án látta meg a napvilágot. Az anyuka és a kisfiú, Tim is jól van, aki 3100 grammal és 50 centivel született. "A kisfickó folyamatosan ébren tart minket.” - mondta Ogier. "Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik szorítottak nekünk és eljuttatták hozzánk jókívánságaikat. Andrea és én is nagyon boldogok vagyunk, élvezzük a szülői munkakört."

A gyors és látványos autó: a 2017-es Polo WRC lenyűgöző festése

Szinte a vizualizáció csúcspontja, amit a VW-sek alkottak. A jövő év WRC-je látványos zebra festéssel szeli mostantól tesztkilométereit. Dieter Depping, a Volkswagen Motorsport vizsgálati és fejlesztési vezetője egy katonai területen, a Baumholder-en szépen belepakolt 150 tesztkilométert a legújabb modellbe. A kétszeres német ralibajnok egyébként már az első generációs WRC fejlesztésében is aktívan részt vett. A WRC-k esetében most érkezik az új korszak – az autók 55 mm-rel szélesebbek és 25 kilogrammal könnyebbek lesznek elődjeiknél. Az 1,6 turbómotor marad, a szűkítő már változik és várhatóan 318 lóerő helyett 380 pacival lehet majd számolni.

A ralin kívül egyébként voltak még történések a VW háza táján – Daytona-ban Tanner Foust és Scott Speed kettős győzelmet szerzett a német márka számára a Red Bull Global Rallycross harmadik futamán.

Lara