l1
l2


S

 

A Citroen Breen-re és Lefebvre-re bízza magát Lengyelországban

Június 27.
A portugáliai győzelem után a Citroen Abu Dhabi csapata ismét visszatér a rali pályákra. Kris Meeke sikere után ezúttal pihenhet, a lengyelekhez pedig Craig Breen és Stephane Lefebvre utazik egy-egy DS3 WRC-vel.

A szezon egyik legkedveltebb futama következik, melyet nem hagyhat ki a csonka szezont teljesítő Citroen sem. Monte-Carlo, Svédország és Portugália után negyedszer állnak rajthoz a franciák Mikolajki-ban.

A Citroen Abu Dhabi ezúttal két fiatal párost dob be a mélyvízbe a Mazuri-tavak környékén - a Craig Breen/Scott Martin és a Stephane Lefebvre/Gabin Moreau duó bízik abban, hogy dobogós helyekkel tudja megköszönni e lehetőséget a csapatnak.

Annak érdekében, hogy a srácok fizikailag is toppon legyenek, az elmúlt héten különleges edzéseken vettek részt. Amíg ők edzettek, a PH Sport mérnökei az elmúlt két év tapasztalatai alapján azon dolgoztak, hogy a lehető legkedvezőbb beállításokat adják majd a srácoknak a hétvégére. Az alapbeállítások megtalálása után hétfőn Breen és Lefebvre is tesztelhette az autót, illetve módosíthattak egy-két dolgon az eredményesség érdekében.

Breen-re és Lefebvre-re elsősorban pénteken és szombaton vár komoly megmérettetés, míg a vasárnap egész rövidre sikerült a rendezők jóvoltából. Valójában ez nem az a murva, amin nagy előnyt jelentene a rajtpozíció, de akár a hasznukra is válhat - Lefebvre tizenegyedikként, Breen pedig tizenharmadikként rajtolhat majd el pénteken és szombaton.

Stephane Lefebvre (#7):"Kedvelem a lengyel ralit a gyors szakaszaival együtt. Pár éve a juniorok kategóriáját itt győztesként zártam. Tavaly a WRC2-esek között próbáltam meg sikert elérni, azonban mechanikai gondok miatt feladtam a küzdelmeket. Úgy gondolom, az első nap idén az ismerkedéssel fog telni, hiszen ezen a futamon még soha nem autóztam WRC-vel. A célom tehát az lesz, hogy minél hamarabb megtaláljam a pályák ritmusát. Az elmúlt hétvégén ugyan volt szerencsém rajthoz állni az Ypres ralin, de ezt nem feltétlen jelölném meg a lengyel ralira való felkészülésre, hiszen a belgáknál jó minőségű aszfalton teljesítettük a kilométereket."

Craig Breen (#8): "Utoljára a Svéd ralin ültem WRC-ben, így egy elég hosszú szünetnek vetek most véget. Ez időszak alatt ugyan nem tétlenkedtem, hiszen az ír EB futamot győztesként zártam, és volt szerencsém belülről is megismerni a 2017-es C3 WRC-t. Jó érzés a fejlesztési csapattal együtt dolgozni, de talán még jobb dolog újból egy világbajnoki futamon rajthoz állni. Lengyelországban egyszer versenyeztem, 2013-ban, amikor Mikolajki EB-nek adott helyszínt. Azon a hétvégén nagyon sok eső volt, emiatt rengeteg gyorsot töröltek, így teljes képet akkor nem kaphattam a futamról, csak belekóstolhattam. A pályák izgalmasak – a tempós részeken nagyon kell koncentrálni, hiszen a fák közel vannak, és egy apró hiba is a verseny végét okozhatja. Bízom benne, hogy jó versenyünk lesz és elfogadható eredménnyel zárjuk a hétvégét."

Lara