l1
l2


S

 

Három aszfaltos pályán zajlik az idei Fehérvár Rally

Július 1.
Szombati prológgal és vasárnap tíz aszfaltos gyorsasági szakasszal kerül megrendezésre az Országos Rali Bajnokság ötödik futama. A Székesfehérvár ralin közel 140 versenykilométer vár az ORB párosaira, akik mellől az ORC, a Historic és a Rallye2 mezőnye sem hiányozhat.

Az országos bajnokság következő állomásán, 2016.07.30-31-én csapnak össze az értékes pontokért a párosok. Pénteken az adminisztratív dolgok várnak a jelentkezőkre, míg szombaton egy gépátvételt követően délután 5 órától a plaza prológon hangolódhatnak majd a vasárnapi versenynapra. A 0,9 kilométeres részen egyébként az ORB-sek mellett minden kategória, az ORC, a Historic és a rali 2 is összecsap.

Vasárnap az ORB tíz gyorsaságival számolhat. Vasárnap reggel háromnegyed 8-kor kezdődnek majd a küzdelmek Csákberény 21 kilométeres részén. Ezt követően a 8,2-es távval rendelkező Oroszlány, végül pedig a 10 kilométeres Bakonycsernye következik. Ezt a kört még kétszer megismétlik a srácok, és a futam utolsó, tizedik részét Csákberényen tudják majd le. Ez összesen 138,6 versenykilométert jelent. Etappal együtt a Fehérvár rali távja egyébként 481,3 kilométer.

Az ORC a prológ után vasárnap majdnem hasonló felállással számolhat, mint az ORB, csupán az utolsó csákberényi részt nem kell teljesíteniük.

A Historic és az R2 szombaton a plaza-s táv után vasárnap hat szakasz alapján dönthetik el a dobogós helyek sorsát.

Székesfehérvár Rally versenykiírás (PDF)

Lara