l1
l2


S

 

Tanak szerint már az ajtón kopogtat első győzelme

Július 5.
A lengyel futamon nyújtott parádés teljesítmény majd balszerencse után Ott Tanak kellően felszívta magát ahhoz, hogy a következő futamokon is megcsillogtassa tudását. A Dmack versenyzője utólag már boldog a második hellyel, de lényegében önhibáján kívül volt kénytelen átadnia a dobogó legfelső fokát.

Az észt versenyző az egész lengyel derbi során dominált Ford Fiesta RS WRC-jével – kilenc szakaszon nem talált legyőzőre, illetve előnye is magabiztosnak tűnt Andreas Mikkelsen-nel szemben egészen addig, míg vasárnap az utolsó előtti szakaszon egy lassú defekt keresztbe nem húzta számításait.

"Minden a kezünkben volt és úgy tűnt, már csak be kell hozni az autót sértetlenül, de sajnos egy lassú defekt mindent megváltoztatott." - mondta Tanak a verseny végi sajtótájékoztatón. "Próbáltam még akkor is úgy nyomni neki, ahogy csak lehet, de az éppen adott körülményekből nem tudtam többet kihozni. Úgy érzem, el fog jönni a mi időnk, hogy ezeket a kudarcokat mind letörlesszem."

A történések ellenére most már Tanak úgy gondolja, hogy pozitív futam volt számukra. „Ha az összképet nézzük, akkor ez a DMACK számára egy igazán komoly mérföldkő eredmények tekintetében. Az én oldalamról egy nagyszerű versenyt tudtunk le, igazán izgalmas kilométerekkel, néhány szakaszon pedig határon autózással."

„Úgy érzem, most már össze tudom magam hasonlítani az élmezőnybeli versenyzőkkel, és néhol még gyorsabb is tudok lenni. Biztos vagyok benne, hogy az első világbajnoki győzelmem már az ajtón kopogtat. Évek óta keményen dolgozom azért, hogy ez megvalósuljon."

Tanak számára egyébként a soron következő Finn rali is igen csábító lehet győzelem tekintetében, hiszen Jyvaskyla környékén hasonlóan tempós és ugratókkal tűzdelt pályák lesznek jellemzőek, csak úgy, mint Lengyelországban.

"Most három hét felkészülés következik Finnországra, ahol mindent el fogok követni azért, hogy a dobogó legfelső fokáért harcolhassak."

Lara