l1
l2


S

 

Despres állt az élre a Selyemút Rallyn

Július 11.
A Silk Way Rally első sikeres szelektív szakasza után Cyril Despres állt az élre. A Peugeot 2008-as DKR-rel versenyző francia két perces előnnyel várja a következő nap folytatását Yazeed Al-rajhi előtt. Liszi Lászlóék harmincnyolcadikként, míg Szalay Balázsék negyvenedikként teljesítették a hétfői távot.

A hét első napján végre versenykörülmények között bizonyíthattak a Silk Way résztvevői. A vasárnapi katasztrofális időjárás után hétfőn a szervezőség úgy látta, hogy minden rendben van a pályán és az idővel is, így szépen sorban elrajtolhattak a srácok, bízva abban, hogy minél hamarabb letudják az Ufa és Kostanay közötti 800 kilométeres távot, melyből 200 kilométer jelentett szelektívet.

A Peugeot-nak nincs oka szomorkodásra - Stephane Peterhansel ugyan elbukta vezető pozícióját, csak a nyolcadik helyről várhatja a folytatást, csapattársa azonban legjobb formáját hozva az élre repítette a 2008-as DKR-t. Cyril Despres határozott autózással érkezett Kostanay-ba, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint 2 perces előnye a második idővel büszkélkedő Yazeed Al-Rajhi-val szemben.

Harmadik időt és egyben a harmadik összetettbeli helyet Sebastien Loeb kaparintotta meg hétfő éjszakára. A kilencszeres világbajnok másfél perccel maradt el Rajhi-tól, míg mögötte egy perccel érkezik az orosz színeket képviselő Vlagyimir Vasziljev egy Mini-vel.

Magyar párosaink közül ezúttal Liszi László és Liszi Norbert áll jobban - ők az összetettbeli harmincharmadik helyről, míg Szalayék harmincötödikként várják a keddi folytatást.

"Nagyon vártam ezt a napot, mert kíváncsi voltam, mennyire tudtam feldolgozni a balesetet. Aztán rögtön a szakasz elején láttunk egy autót az árokban, egy másikat pedig felborulva az út szélén, ami óvatosságra intett. S az a helyzet, hogy talán túlságosan is visszavettem a tempóból, mert az idõeredmény azt mutatja, hogy nem voltunk gyorsak. Az autó remek, az ülés is stabilan tart, nekem kell egy kicsit visszaépíteni a saját önbizalmamat, mert normál esetben ennél jóval bátrabban szoktam autózni. Bízom benne, hogy még néhány nap, és ez is meglesz" - mondta Szalay Balázs, aki a 40. helyen végzett a szakaszon

1. DESPRES Cyril/CASTERA David - Peugeot 2008 DKR 1:58:24
2. AL RAHJI Yazeed Mohamed/GOTTSCHALK Timo - Mini ALL4 Racing +2:37
3. LOEB Sébastien/ELENA Daniel - Peugeot 2008 DKR + 4:10
4. VASZILJEV Vlagyimir/ZSILCOV Konsztantin - Mini ALL4 Racing + 5:11
5. FIRSZOV Jevgenyij/FILATOV Vadim - Toyota Pickup Track + 6:40
6. RAKIMBAJEV Ajgyin/NYIKOLAJEV Anton - Mini ALL4 Racing + 7:37
7. HAN Wei/GARCIN Jean-Pierre - SMG ORC + 7:38
8. PETERHANSEL Stéphane/COTTRET Jean-Paul - Peugeot 2008 DKR +8:52
9. HUNT Harry/SCHULZ Andras - Mini ALL4 Racing + 9:06
10. PELICHET Jérome/DECRE Eugenie - Toyota Hilux + 12:34
33. LISZI Laszlo/LISZI Norbert - Mitsubishi Pajero + 29:17
35. SZALAY Balazs/BUNKOCZI Laszlo - Opel Mokka + 29:28

Lara